Jövőre leszek 16 éves egész pontosan augusztus 20. -án és ha betöltöttem csak azután mehetek el diák meló-ba? Vagy már a 2011-es évben is? ( úgy értem augusztus 20 előtt, )
Igen, előtte is mehetsz, de csak a szünetben. Utána már iskola mellett is dolgozhatsz. :)
Annyi a különbség, hogy 15 évesen szülői engedély kell.
Első vagyok.
"Munkavállalóként munkaviszonyba főszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved
betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy
szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton
tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt.
További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidő alatti munkavégzésedhez a
munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvéről
szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]."
Én áprilisban leszek 16. Ha kapok munkát, akkor suli mellett is végezhetem.
Egyébként kb. áprilisban te is kezdj el munkát keresni, jelentkezz valamilyen diákszövetkezetnél, mert ha nyáron kezdesz el keresgélni, már nem nagyon fogsz munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!