Mibe cosmagoljam be amit postán szeretnék cosmagot elküldeni? Bővebben lent
Ha a mobil dobozzal együtt nincs két kiló, akkor feladhatod levélként is (olcsóbb). Én mostanában vaterázom és egy csomó mindent postázni szoktam. Nem barna papírba csomagolom őket, hanem fehérbe, ami viszonylag erős. Ez nekem onnan maradt, hogy vettem az ikeában polcot és ezek a papírok voltak közéjük rakva. Még soha senki nem szólt érte, hogy fehér. Akár 2-3 a4-es papírba is becsomagolhatod, csak az a lényeg, hogy jól ragaszd le, nehogy véletlen kibomoljon.
A csomagolópapír alá tegyél egy "leltárt", egy papírkát, amire ráírsz mindent, ami a dobozban van. pl.
1 db nokia s966 típusú mobiltelefon
1 db töltő a telefonhoz
2 db használati utasítás
1 db memóriakártya
stb
Ez azért fontos, hogy ha véletlen mégis kibomlana a csomag, akkor össze tudják szedni, mit kell kézbesíteniük. A papír másik oldalára írd a címet.
A becsomagolt dobozt ugyanúgy címezd meg a legnagyobbik oldalán, mintha levelet címeznél. Feladhatod sima levélként, ekkor annyi van, hogy odaadod a pult mögött ülő dolgozónak és annyit mondasz, hogy "ezt szeretném feladni sima levélként". De mondjuk egy telefont inkább ajánlva, értéknyilvánítással adj fel.
Itt tudod megnézni, milyen opciók vannak a levél feladásakor: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!