Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy teheti meg a bolt, hogy...

Hogy teheti meg a bolt, hogy ennyire olcsón adjon mindent?

Figyelt kérdés

A városban, ahol élek, van egy kínai bolt, de ez is lassan inkább mindenes lesz, bővítik folyamatosan. Nem a ruha a lényeg, hanem hogy vannak mostmár hajfestékek, samponok, tusfürdők, dezodorok, minden ami szinte egy normális kisboltban megtalálható, az élelmiszert kivéve.

Azt nem értem, hogy hogyan tehetik meg, hogy a normális, eredeti garnier (1000 ft) hajfestéket 300 forintért adják, az adidas 200 ml!!!! dezodorspray-t 500ért, és még napestig sorolhatnám, de a biztosítékot az verte ki, mikor mentünk fizetni, mondom anyának, van itt hullámcsatt, vagyünk, mert nincs már otthon egy se, kérdezzük mennnyibe kerül, 60 ft(!!!) 48 darab.. /1,25 forint egy darab?!/ ez a tépős féle, hogy négyesével is lehetne venni, (éppen ki lehet fizetni egy öt forintossal..)

Én csak nézek, hogy hogy tehetik meg, mikor mostmár egy sima 150 milis spray is az ezer forintot üti egy drogériában.. Mondja több ismerős is, hogy lehet belekevernek valamit, mert mondjuk a mosószernek is horrorisztikusan alacsony az ára, de azért a gázos sprayt csak nem tudják már kinyitni.. Valaki valami magyarázat?

Hiszen az nekem a fura, lhet hogy azt a sprayt 100 forintért veszik, és a rossmann, dm rádob majdnem egy ezrest, de akkor ők miért nem? hiszen nekik is megérné..

2010. dec. 11. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert pont így éri meg nekik. Mivel elég komoly forgalmuk van az alacsonyabb árak miatt, kisebb árréssel is megvan a bevételük.

Meg én azt látom, hogy a kínaiak egyszerűen nem idegenkednek a munkától. A szomszédban van egy étterem, oda járok. Képesek 12 órában dolgozni, minden nap, nem váltják egymást. ŰPontosabban mindig mindenki ott van és annyian vannak a pultban, amennyire hosszú a sor.

Szerintem egyszerűen az a hozzáállásuk, hogy legyen meg egy alapszintű biztos jövedelmük, de nem akarnak multimilliomosok lenni. Legalábbis kínait még nem láttam nagy mercivel furikázni.

Ha drágábban adnák a termékeket, lehet, hogy átmenetileg nagyobb bevételük lenne, de hosszú távon nem érné meg ott vásárolni. Ők meg inkább a biztosra mennek :)

2010. dec. 11. 18:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm:)
2010. dec. 11. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel. Régen,a háború előtt nálunk is azt tartották a kereskedők,hogy a sok kis haszon több,mint a kevés nagy haszon.
2010. dec. 11. 18:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt értem, és tényleg jogos, csak szerintem azért a dmből még midnig jobban fogynak a hajfestékek, dezodorok,mint a kínaiból.. Meg az tényleg kivágta a biztosítékot, hogy HATVAN FORINT NEGYVENNYOlC HAJCSATT!!! anya ötször visszakérdezett, hogy biztos az egész annyi? negyven nyolc darab? biztos? nem csk egy levél? biztos az egész annyi?
2010. dec. 11. 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Nekem nem tetszik a kínaiaknak ez a hozzáállása a munkához. Észrevettétek már, hogy mennyi kínai étterem, kínai bolt van, sok dolgozóval és az utcán mégis alig látni őket? Bár nem tudom, ez otthon mennyire van így, mert ott nem minden dolgozó kínai, de külföldön vagyok, és itt rengetegen vannak, de teljesen alap fizukért dolgoztatják egymást a kínaiak, ilyen 12órás műszakokban, vagy akár több óra is lehet, szóval a szerencsétlenek nem is élnek...azért nem látni őket az utcán, tengerparton, parkokban...szerintem tiszta gáz...

az olcsó hajfestékek, stb, biztos nem hamisítványok??

2010. dec. 12. 20:06
 6/8 anonim válasza:
100%
Vácon is volt egy ilyen bolt és most bukott le adócsalásért a dezodor és a hajfestékár ugyanaz és mindem tök olcsó volt
2010. dec. 13. 18:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

akkor látnád mibe kerülnek a nagykerbe a dolgok...

a kinai 500ért adott spréjét 250-ért lehet megvenni...persze csak vállalkozónak...

nekünk boltunk van,és mindenre megy 100-150%,hogy ki lehessen fizetni az apehet,meg mindent

de nekik nincs annyi kiadás mint egy kisvállalkozónak igy tudják olcsón adni

figy,amikor először voltam nagykerbe,énis majdnem hátast dobtam mikor teljes 8 forintért vettem mikulásos gyertyatartót,meg 6-ért párologtatót...

pár nappal később boltban láttam ugyanazt,350 és 500 forintért...

2010. dec. 13. 19:20
 8/8 A kérdező kommentje:

De ez annyira durva...

Am itt sima magyar emberek dolgoznak eladóként, nem kínaiak, bár gondolom a tulaj biztos az.. Amúgy arra gondoltam, hogy mivel megvettük, leírom a vonalkódját, és elmegyek egy drogériába, majd megnézem ott is.. Vagy lehet ugyanaz, így is lehet hamisítani?:S

2010. dec. 13. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!