Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül, ha egy 4...

Mennyibe kerül, ha egy 4 milliós ház felét kiskorú gyermekemre szeretném íratni?

Figyelt kérdés
Milyen költségekre kell számítani? Ráér kifizetni amikor nagykorú lesz? Van számlája, amihez ekkor fér majd hozzá.
2010. dec. 11. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Mindennek van illetéke, gondolod "hozomra" megteszik?
2010. dec. 11. 12:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Pont ezért tettem fel a kérdést! Nem azt kérdeztem ,hogy kell-e fizetni, hanem hogy kb. mennyit!
2010. dec. 11. 13:13
 3/7 anonim válasza:
Szerintem csak az illeték aminek mértéke 4 millióig 2% azaz 80.000Forint. Az illetékhivatal küldi ki abefizetési határidőt de kb. fél év
2010. dec. 11. 13:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Na ácsi!

Mi éppen most csináltunk ilyet. Ajándékozási szerződéssel nincs illeték, csak ügyvédi okiratba kell foglalni az ajándékozás tényét. Ez kb. 50 ezer forint, a többit az ügyvéd elintézi. Bár nálunk két nagykorú volt az ajándékozó és ajándékozott, úgyhogy ezt kérdezd meg, de szerintem menni fog kiskorúval is. Annyi van, hogy, ha az ügyvédi okiratban nincs érték, akkor kijön az APEH és felméri, de költséget nem számít fel és 0 Ft-os illetékhatározatot küld.

Egyenes ági leszármazotti kapcsolatban álló személyek között az ajándékozás illetékmentes!

2010. dec. 11. 13:58
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ráér kifizetni amikor nagykorú lesz?"

Bocsáss meg, én erre válaszoltam!

2010. dec. 11. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
13:58-tól kérdezem: nem tudod véletlenül, házastársak között is illetékmentes az ajándékozás?
2010. dec. 11. 15:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Én volnék a 13:58-as.

A választ tudom. A törvény szerint sajnos nem. De, ha mindkét házastárs a saját részét egy közös egyenes-ági leszármazottra íratja át, akkor az viszont igen.

2010. dec. 13. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!