Felbonthatja a hivatalos levelet?
Ha teszem egy hivatalos levelet tértivevény egy intézményhez postáznak de az én nevemre és ott van megbizott átvevő aki átveheti az összes levelet. Ő felbonthaja a levelt ,vagy köteles visszaküldeni a postán ha nem tartózkodik a személy a cimen?
Olyan levélröl van szó amiböl joghátránya keletkezhet a cimzetnek.
Van egyáltalán bárkinek is felbonatn ia levelet ?
Szerintem pl. egy állami hivatal köztisztviselője, vagy közalkalmazott postabontója felbonthatja, hacsak nincs s.k. (saját kezéhez) jelzéssel ellátva. Erre már csak a beérkezett iratok iktatásához is szükség van. Viszont a megismert adatokat nem adhatja ki.
Gondolj bele, pl. egy okmányiroda ügyintézője hány ember személyes adatát meg bizalmas ügyét is ismeri meg minden nap. Természetesen titoktartási kötelezettség terheli őket, erre esküt is tesznek, és ha megszegik, felléphetnek ellenük.
Azt értem ha nekik szól pl okmány iroda akkor felbonthatja mert iktatni kell.
De ez nem okmány iroda és nekem szóló hivatalos levélröl van szó, ehez nekik semmi közük. Szerintem ezt nem bonthatja fel senki rajtam kivül vagy tévedek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!