Blade0810 kérdése:
Van valakinek tudomása arrol, hogy müködik a BAR lista? Még fiatalabban elvoltam valakinek kezesnek de nem fizette vissze és Bar listára tettek. Levesznek onnan (ugy tudom 5 év után igen), ha nincs kifizetve akkor is?
Figyelt kérdés
2010. dec. 5. 20:44
1/3 anonim válasza:
ha nincs kifizetve akkor nem vesznek le. ha ki van fizetve, akkor (ha jól tudom, még mindig) 5 évig még rajtamaradsz passzívan.
amire gondolsz, szerintem az az elévülés, azt pedig próbálják kijátszani a behajtók, én konkrétan még egy olyan esetet sem hallottam, hogy egy nagyobb összeg elévült 5, vagy akár 10 éven belül.
2/3 anonim válasza:
Nem vesznek le..Neked kell kérvényezni,hogy letelt az 5 év és vegyenek le a BAR listáról..A kérvényed alapján utánad néznek,és ha 5 év alatt rendezted az adósságosat( a kezes is adós maradhat) akkor eldöntik,hogy újra hitelképes vagy passzív Baros maradsz..
3/3 anonim válasza:
1 fizess, ha még nem évült el az ügy
2 fizetési meghagyást kell benyújtani az eredeti adós ellen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!