Magánszemélyként kölcsönadott pénzm visszaszerzésére van esélyem?
Figyelt kérdés
Ingyenes jogi oldalnak is örülnék,ahol jó tanácsokat kaptál!2010. dec. 3. 22:42
11/14 anonim válasza:
A helyi Jogpont irodában ügyvédek dolgoznak és ingyenesen adnak tanácsot, segítenek papírokat megírni.
12/14 anonim válasza:
Na erről annyit,hogy édesapám kb. 5 éve adott kölcsön két milliót papírral. Ezt kb. két éve próbálja behajtani, eddig mindössze 200 ezret sikerült. Nincs semmi a tagnak a nevén, illetve ami van, arra is ráteszi a kezét az OTP, mert kiderült,hogy annak is tartozik és ők jelentették be hamarabb az igényüket. Most annyit tudnak tenni,hogy a béréből vonnak le ugye 33 %-ot. De minimálbérből mire összejön a 2 milla (kamattal együtt már kb. 3) addigra kihal a családunk!
13/14 anonim válasza:
Ez mond igaz, viszont van egy lényeges különbség. Amiről a válaszolók beszélnek, mind polgárjogi esetek, amik általában a végtelenségig húzódnak. Viszont a kérdésben szereplő eset szerintem bűncselekmény (eladta a fedezetet) ezért nem a kérdező fogja keresni az igazát (ügyvéd segítségévek), hanem az állam (ügyész személyében). Az ügyvéd csak arra kell, hogy szakszerűen meghatározza a tényéllást, felmérje a következményeket, ismertesse a másik féllel, és ha ez nem járt eredménnyel intézze a feljelentést.
14/14 anonim válasza:
Nekem is van egy polgári peres eljárásom, ami már 4 éve húzódik és a mai napig nem kaptam meg a pénzem. Érdekelne, hogy tudom felvenni a közvetlen kapcsolatot a választ író ügyvéddel.
manocska1@tvn.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!