Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a lot és a tőkeáttét közti...

Mi a lot és a tőkeáttét közti különbség a forexben?

Figyelt kérdés
Alpari metatradert használom és nyitottam egy 3000$os demó számlát 1:50 tőkeáttéttel és csináltam egyet ugyanennyi pénzzel de 1:100 tőkeáttéttel. A mennyiség kiválasztásánál 1-es lotot választottam, mivel 0,1 vagy 0,2 amik jók lennének nincsenek :S és mind a kettő tőkeáttétes számlán 1 pip mozgás 10 dollárnak felelt meg. Akkor hogy változtat az 1:50 és az 1:100 tőkeáttét? Kereskedtem már más brókernél is, ott ahogy csökkent a tőkém úgy csökkent a pip értéke is a tőkeáttét miatt. Az logikusabbnak tűnik.
2010. dec. 1. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:
A lot a kötésegység vagyis a mennyiség, amit megveszel. Ettől teljesen független a tőkeáttétel, ami azt jelenti, hogy ehhez a mennyiséghez mekkora fedezet szükséges. Vagyis mindegy mekkora a tőkeáttétel az a nyereségedet/veszteségedet nem befolyásolja.
2010. dec. 1. 20:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Elnézést közben észrevettem, hogy manuálisan is be lehet írni a lot mennyiséget.
2010. dec. 5. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!