Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magán-, vagy állami nyugdíj?...

Magán-, vagy állami nyugdíj? Átlépsz? Maradsz?

Figyelt kérdés

Én ezt úgy ahogy van nem értem:((((

Pedig jó lenne mert még csak 29 vagyok úgyhogy sok pénzt kell még befizetnem!

2010. nov. 25. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy átlépek! Akinek van egy csöpp esze az ezt teszi ha már egyszer rákényszerítettek mindenkit.
2010. nov. 25. 19:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Matek: 2010 bruttó havi átlagkereset ~200e, átlagnyugdíj ~88e. Éves járulék 240e (200*0,1*12). Feltételeztem 40 év állandó munkaviszonyt, valamint, hogy az évi átlagos pénzromlás és a fizetésemelésekből fakadó többletbefizetések kiütik egymást. Így évi 3% kamatos kamattal számolva kijött ~18,5 millió. Innen ha optimistán feltételezünk még 15 nyugdíjban töltött évet az havi szinten ~103e nyugdíj mai reálértéken! Akkor most melyik is a jobb?! Ez negydannyi befizetéssel is bőven jobb, mint az állami!
2010. nov. 25. 22:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne lépj ki a magánnyugdíjpénztárból. Pont ezt akarja ezt akarják elérni! Hisz elméletileg "megvédik a magánnyugdíjpénztárokat" - persze nem fogják tenni. Nem szabad szerintem kilépni. Elégedjenek meg azzal, hogy a gyermektelen ~250e alatti bruttó keresetűek bére csökkeni fog. Bérkalkulátor: [link]

Bármi lehet még februárig! Várni kell feltétlen! Addig nem lehet fejvesztve kimenekülni a magánnyugdijpénztárból hisz pont ezt akarják.

Én már külföldön gondolkodok, hogy ki kéne menni letelepedni nyugatra, mert sajnos még én is a 30-as éveim elején vagyok és nem érdemes itt gyűjteni a nyugdijra ilyen körülmények között. Jobb elmenni szerintem.... ha nem lesz jobb. Persze a gazdagoknak megéri (egyenlőre) maradni.

2010. nov. 27. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért ne felejtsük el, hogy vidéken örülnek az emberek, ha a keresetük a bruttó 100e forintot eléri havonta!!!

Egyébként tényleg érdemes várni a kilépéssel, mert úgy látszik OV ugyan azt fogja visszakapni tavasszal, amit ő gerjesztett pár éve:

[link]

Aki most visszafut az állami nyugdijba a megfélemlítés hatására csupán csak behódol! NE MENEKÜLJÜNK FEJVESZTVE, GONDOLKODÁS NÉLKÜL!

2010. nov. 27. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!