Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy zajlik, ha tesztelik...

Hogy zajlik, ha tesztelik állásinterjún a nyelvtudásomat?

Figyelt kérdés
Igazából értem, beszélem, olvasok dolgokat adott nyelven, levelezek külföldi ismerőssel azon a nyelven, munkában még nem volt szükségem rá, de társalgási jól megy, csak nem tudom, mire számítsak interjún, mire készüljek fel, holnap megyek ilyenre, igazából hirdetés alapján elég a társalgási szint, de azért kérik, mondták is telefonban, hogy sokan voltak már és meg se tudtak szólalni adott nyelven, én ettől mondjuk nem tartok, csak mégis mire készüljek, mondták, hogy tesztelik majd.
2010. nov. 24. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pl. adott nyelven folyik maga az interjú. Ez a leggyakoribb
2010. nov. 24. 15:38
 2/5 anonim ***** válasza:
ha csak társalági szinten akarják, hogy beszélj, akkor szerintem nem fog az egész interjú angolul zajlani. Sok interjún voltam, ilyennel még nem találkoztam. Max feltesznek 2-3 kérdést. Pozitív negatív tulajdonság, miért szeretnél ott dolgozni, hobbi, mi az eddigi pályafutásod. ilyen kérdéseket tudok elképzelni. Nekem már volt olyan is, hogy a cég arcának megfelelő cikket tettek elém és egy pár mondatot le kellett fordítanom.
2010. nov. 24. 15:43
 3/5 anonim ***** válasza:
nekemk ugy volt, hogy magyarul folyt az interju, aztan egyszer csak atvaltott ket kerdesig nemetre, majd megint magyarul. Mondanom sem kell, hogy annak ellenere, hogy tudtam, hogy tesztelni fogjak a nyelvtudasomat, sokkot kaptam. Arra szamitottam, hogy mindent megbeszelünk magyarul, majd a vegen kicsit nemetül. De amugy nem volt veszes, mert minden napi temakrol kellett beszelnem (mondja el, mit szeretne elerni a jövöben), csak az elsö sok volt durva, amikor 1 mp alatt konstatalod, hogy basszus, ez nem magyarul volt, milyen nyelven? ja, oke, nemetül, azt a nyelvet beszelem, de mit kerdezett? ja, oke, ertem, akkor most egy ertelmes valaszt össze kell hoznom nemetül :) amugy munkaltatokent ezt egy jo modszernek talalom, interjualanykent nem talaltam viccesnek :)
2010. nov. 24. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Leginkább arra számíts, hogy bármelyik pillanatban kaphatsz egy kérdést az adott nyelven. A legfontosabb, hogy válaszolj valamit, legyen mondjuk egyetlen begyakorolt mondatod, amit kapásból tudsz mondani a kérdésre. Pl. "Jaj, most meglepett, azt hittem, csak az interjú végén tesztelik a nyelvtudásom. Egyébként.." - és itt következik a kérdésre a válasz. Ennek az egy begyakorolt mondatnak az a lényege, hogy amíg elmondod, addig közben az agyad tud kapcsolni és zökkenőmentesen váltasz a nyelvek között.
2010. nov. 25. 01:27
 5/5 Barbi087 válasza:

Kétféleképpen tesztelhetnek az interjún:

1. Az interjú végig idegen nyelven történik, előforduló kérdések:meséljen magáról-ha valamilyen főiskolán/egyetemen tanulsz mesélhetsz röviden arról,hogy miért az adott szakot választottad,a munkához szorosan kapcsolódó tantárgyakat megemlítheted. Hangsúlyozni kell amiben jó vagy pl:értékesítés, külföldi partnerekkel jól kommunikálsz mind szóban mind írásban stb.

Kérdésként szinte mindig előkerül az erősségek,gyengeségek meghatározása,tervek 3-5éven belül.

Nekem el kellett mondani angolul milyen az ideális munkahely, mi az adott pozíció feladata.

2. Az interjú magyar nyelven történik-mesélj magadról,miért szeretnél váltani stb-majd közli az interjúztató hogy teszteljük a nyelvet ahol a szokásos témák-erősség,gyengeség,tervek,kollégák véleménye saját magadról-kerülnek elő.

2010. dec. 2. 03:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!