Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Másfelé is akadozik mostanában...

Másfelé is akadozik mostanában a posta?

Figyelt kérdés
A rendelt csomagomat nem kaptam meg, visszaküldték állítólag a feladónak, de ő sem kapta még meg. az én ajánlott levelemet, amit kedden adtam fel még mindig nem kapta meg a címzett. mi van mostanában vagy simán rám jár a rúd???
2010. nov. 19. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet a hó miatt van... :D
2010. nov. 20. 00:57
 2/11 anonim válasza:

Ne is mondd a k*** postát... elestem miattuk a Bursa ösztöndíjtól, pedig rohadt jól jött volna a pénz :(

Kitöltöttem a pályázatot az összes csatolandóval, és az eddig megszokott 3 munkanapos átfutási idővel feladtam. Most jött a levél, hogy későn érkezett pályázat nem érvényes sajnáljuk... Mondom miaf*, betelefonálok, hogy mi is van most? Azongya az ügyintéző, hogy látja a feladási dátumot, de ők csak most, hetekkel később kapták meg, mert a posta ült rajta egy kicsit...

2010. nov. 20. 01:12
 3/11 anonim válasza:
Szokásos magyar posta. Valami csomagküldő szolgálatot keress. Nekem a GTR bejött. [link]
2010. nov. 20. 01:44
 4/11 anonim ***** válasza:

A Magyar Postáról én is mesélhetnék (Bp., XII. kerület)...

Nálam kész rémálom, a kézbesítők nem hajlandóak feljönni a 4. emeletre az ajánlott levéllel, be sem csöngetnek, csak simán bedobják a postaládába! 8-[[

De ez még a jobbik eset...

2 éve azt csinálta a kézbesítőnk, hogy azt az ajánlott levélküldeményt, ami nem fért be a postaláda nyílásán, azt a FELFESZÍTETT POSTALÁDÁBA tette be, aztán valahogy visszafeszegette a zárat!!!

(Szerintem a felfeszítés és a visszafeszegetés legalább 30 percet elvehetett az idejéből, ezalatt simán felhozhatta volna a küldeményt, mert otthon voltam!)

2 hónapja a Vaterán vettem valamit, amit előre kifizettem és az Eladó ajánlott levélküldeményben küldte el a címemre... Nos, az ajánlott levélküldeményem szőrén-szálán eltűnt, a kézbesítő azt hazudja, hogy bedobta a postaládába (nem dobhatta be, mert a küldemény 5 cm vastag volt, a nyílás meg max. 2 cm!)...

Mivel az "Ajánlott" levélküldeményt a postás bedobhatja a postaládába, ha a címzett nincs otthon (otthon voltam, de ő nem csöngetett!!!) így a küldemény "kézbesített" státuszt kapott és én nem tudom bebizonyítani, hogy a kb. 20ezer forint értékű levélküldeményemet nem vettem át, az NEM VOLT a postaládában!...

Most nov. 15-én (hétfőn) egy "Értesítést" leltem a postaládámban, hogy fiam részére egy ajánlott, tértivevényes levél érkezett (ezt nem dobhatja a postaládába!) és a postás nem találta otthon a címzettet...

Külön "csemege", hogy az Értesítést nov. 12-én (pénteken) dátumozták, hogy akkor járt ott a kézbesítő, pedig mi megnéztük a postaládát nov. 13-án (szombaton) és akkor ÜRES volt!!!

És egész nap otthon voltam 12-én, 15-én is, egyik napon sem csengetett fel a postás a kaputelefonon!!!

Kb. 3 hete meg kellett volna érkeznie a fiam bankkártyájának : ennek simán nyoma veszett, pedig a bank kipostázta... Most újra le kell gyártatni és csak imádkozhatunk a Jóistenhez, hogy a postás most ezt bedobja-e a ládánkba vagy sem?!...

Két hete a társasházunk földszintjén kb. 38 db levelet találtunk egyszerűen letéve az ablakpárkányra (volt köztük CD-lemez, vastag levélküldemény is)...

A postai kézbesítő nem szórakozott a Címzett keresésével, letette az első sima helyre : aki akarja vigye!!!

Teljesen mindennapos, hogy a szomszédaimnak címzett leveleket (bankos havi elszámolás, hivatalos levelek, villanyszámlák, gázszámlák, stb.) találok a postaládámban, arra sem veszik a fáradságot, hogy a NEVEKET elolvassák a postaládán!!!

Fogalmam sincs, vajon hány küldeményem tűnt már el nyomtalanul...

Ja, és hiába teszek panaszt minden egyes esetben a helyi postahivatalban, semmi nem történik és az eset pár hét múlva megismétlődik! 8-[[

2010. nov. 20. 04:27
 5/11 A kérdező kommentje:
hát ez durva amiket írtok, főleg, hogy a panasz után sem történik semmi, akkor mit lehetne tenni? nagyon mérges vagyok
2010. nov. 20. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:

nekem már múlt héten hétfőn feladták a magánnyugdíj pénztáros papíromat, de még nem kaptam meg :S

a bank Pestről elpostázta telefonon elmondták, nagyon remélem h mihamarabb megkapom

2010. nov. 20. 14:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Sajnos, semmit nem tudok csinálni, a panaszaim semmit nem érnek, mert nem tudom bebizonyítani :

- a postás NEM csengetett fel a lakásba, pedig itthon voltam (a postás behazudja, hogy DE, ő csengetett, csak senki nem válaszolt)...

- a postaládában nem találtam meg az állítólag bedobott ajánlott levelet (a postás behazudja, hogy ő bedobta, annak ott kellett lennie)...

Ez mind olyan dolog, amit a Címzett képtelen bizonyítani!!! 8-[[

És sajnos az "Ajánlott" levélre az a postai szabály, hogyha a Címzett nincs otthon, akkor a kézbesítő bedobhatja a postaládába, vagy a szomszédnak is átadhatja... (Ha bedobja a ládába, akkor ő is aláírhatja, hogy a küldemény kézbesítve lett.)

A "Tértivevényes" küldeményre az a szabály, hogy azt szigorúan alá kell írnia a Címzettnek, csak akkor adható át, és ha nincs otthon a Címzett, akkor "Értesítés"-t kell hagynia, hogy a postahivatalban átvehető a küldemény...

(Ennek ellenére nálam a postás nem hajlandó felcsengetni illetve múltkor egy ilyen Tértivevényest simán bedobott a postaládába!)

Ennek ellenére én nem adom fel : minden egyes ilyen eset után felhívom a postai Ügyfélszolgálatot és panaszt teszek!

Előbb-utóbb csak megunják, vagy talán feltűnik nekik, hogy ha sok a panasz, akkor el kellene beszélgetni a kézbesítővel!

2010. nov. 20. 14:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Elegem van belőlük am.

Már DHL express-szel jönnek a termékeim... mondjuk náluk se lett a 3 nap, de az azért mert még járatlan voltam a vámolásban - mire az ember kitalálja hogy mit akarnak és hogy és mindig újabb s újabb papírok...

Magyar posta: csomag kilógva félig beletuszkolva a postaládába... le van fotózva... ezt am vihették volna nem nagy érték.

Viszont az hogy a régi lakásunknál az egyik postás b*****tt értesítőt írni és a rács és az ajtó közé rakta a külföldi csomagjaimat?! Megj. a rács nem véletlenül volt felszerelve, 200 lakásos társashát, jó külön kapuval, de akkor is, betörések állandóan voltak.

Hát akkor telt be a pohár amikor egy itthon 28 000ért árult csomagom eltűnt... hát a vevőim is örültek meg én is.

Aztán jött hogy kértem rá lekövetést, érdekes módon így nem 30 nap alatt jön meg még a mezei postán is a cucc, hanem max. 14...

Ennyit a magyar postáról, meg az egész mindenséges rendszerről, a vámról is mesélhetnék...

2010. dec. 9. 01:19
 9/11 codermg válasza:
Sziasztok, én még sosem dolgoztam a magyar postával...De!Budapestről egy barátom elküldött egy videójátékot, ilyen, ahogy ő mondta: "bubis levélben", KÜLFÖLDRE pontosabban Romániába,Székelyföldre.Csütörtökön volt meg két hete, és nem tudom, hogy milyen gyors a magyar posta, de nem lenne itt az ideje, hogy már megérkezzen?Szóval szerintetek valószínű, hogy megérkezik v elveszett/elkallódott? :( Kérlek segítsetek
2010. dec. 13. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:

@ codermg

Ha nem ajánlottan vagyis lekövetéssel küldte akkor pápá a csomagnak... sajnos ez van. :(

2010. dec. 13. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!