Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosan számol fel külön...

Jogosan számol fel külön költséget a gázszolgáltató?

Figyelt kérdés
Tévesen számláztak,nem az én hibámból,mert mindig pontosan diktáltam-, és fizettem. Megreklamáltam,majd elnézést kértek a tévedésükért. Azt is hozzá tették,hogy a korrigálásért (sztornózták a számlát),240 Ft-ot számolnak fel.Az újabb telefonálás,és esetlegesen az ajánlott levél,vidékre (és a fogyasztóvédőkhöz,vagy a GVH-hoz)nyilván többe kerül,mintha ezt befizetném (benyelném).Milyen eredménye lenne,ha panaszt tennék a megfelelő szervekhez?
2010. nov. 19. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmilyen.
2010. nov. 19. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:

És mire fel számol fel díjat, ha jogos volt a reklamáció?

Ha a megfelelő szervnél panaszt tennél, jó eséllyel kötelezné a szolgáltatót a viselt költségeid megtérítésére és a kiszabott 240 Ft törlésére.

Amúgy jó dolog ez a "semmi esélyed", mert ha meg sem próbálod, valóban semmi esélyed. Egy szolgáltatónak legyen CSAK 100.000 ügyfele, mindegyiket CSAK 240 Ft-tal húzza le, az 24 000 000 Ft extra profit. De a 100.000-ből CSAK 10.000 indít piacfelügyeleti, vagy fogyasztóvédelmi eljárárást, és CSAK 1.000 esetben marasztalják el a szolgáltatót, és CSAK 100.000 Ft-os büntetés megfizetésére kötelezik az ezer esetben, akkor látható, hogy egy idő után rájön a szolgáltató, hogy 100.000.000 Ft-ot kifizetni büntetésre nem éri meg 24.000.000 Ft nyereségért...

De amíg 100.000 megkárosítottból 100 indít eljárást, amelyből 10 esetben 100.000 Ft-ra büntetik a szolgáltatót, máris van 23.000.000,- Ft tiszta haszna a szolgáltatónak...

Ne legyen már ennyire birka nép a magyar!

2010. nov. 19. 14:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én is erre gondoltam,hogy sok kicsi sokra megy alapon,nagyot kaszál a szolgáltató! A külön költséget az általuk tévesen kiszámlázott csekk korrigálására számolták fel.Egy hét alatt 3 csekket kaptam tőlük,az első volt a helyes,a többi jogtalan,mert nem volt semmi elmaradásom.Minden hónapban pontosan fizettem.Mikor reklamáltam, el is ismerték,hogy tévesen küldték a két számlát és nem kell kifizetnem.
2010. nov. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!