Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A vagyon 99%át eladományozni?

A vagyon 99%át eladományozni?

Figyelt kérdés

Haliho!

Az lenne a kérdésem, hogy hallottam, hogy a "nagykutyák" mint pl.: Bill Gates vagy többi társa úgy segítik a szegény rászorulókat, hogy a vagyonuk 99%át odaadományozzák nekik.

Nos ez mind szép és jó, csak azt nem értem, hogy Bill-nek a vagyona igen nagy hányadát a Microsoft teszi ki aminek csak felbecsült értéke van. Nos akkor hogy is van ez?

Gondolom nem államosítják csak ezért a Microsoftot, hogy kézzel fogható értéke is legyen...

Vagy egy tőzsdecápa, kinek a vagyona igen nagy része részvényekben van. Na ő hogyan adakozza le a vagyonának a 99%-át?

Nekem úgy tűnik, hogy ez csak jól hangzó reklám és ezek a milliárdosok nem teljesen a vagyonuk 99%át osztják szét, bár effektív rengeteg pénzt utalnak szét, de csak a kézzel fogható vagyonukból. Vagy rosszul gondolom?

Lehet, hogy a Microsoft évi profitjának a 99% is elküldődik ezentúl a rászorulóknak, de az ingatlanba vagy egyéb cégekbe fektetett vagyona Billnek nem lesz eladakozva. Vagy mégis? És ha igen akkor hogy?

Összeomlana szerintem a tőzsde, ha hirtelen pénzé akarnák váltani a részvényeket a multi milliárdosok.

Szóval nekem erről annyi a véleményem így összefoglalva, hogy ez a 99%a a vagyonuknak csak kampányszöveg, de az igazságot nem színtisztán tükrözi!

De nagyon érdekelne ennek a komolyabb levezetése illetve magyarázata.

2010. nov. 17. 21:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Jobban hangzana a jövedelmük 99%... De akkor miért kell vagyonként futtatni a közszférában?
2010. nov. 17. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó volna valami forrás... én csak annyit találtam, hogy valaki megfogadta, életében vagy inkább halála után szétosztja a vagyonát majd. CSak azt mondjuk nem Bill Gates volt.
2010. nov. 17. 21:33
 3/7 anonim ***** válasza:
legy nyugodt, a jövedelme, vagy keszpenze 99 %-at sem utalgatja szet...
2010. nov. 17. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Rosszul hallottad...
2010. nov. 17. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem lehetetlen. De az is valószínűtlen,hogy minden milliárdos egyszerre halna meg és egyszerre dobnák piacra a részvényeiket.

Ha Bill Gatesnek ez a szándéka,akkor végrendelétében kinevez egy végrehajtót,feltehetően valamilyen alapítványt.

Adhat nekik teljesen szabadkezet a vagyonkezelést illetőleg,de pl. kikötheti,hogy miként működtessék azokat,és csak a keletkezett hasznot osszák szét a rászorulóknak.

Ha szabadkezet is kapnak az alapitványok,akkor azoknak sem érdekük azonnal eladni minden ingó és ingatlan vagyont. Van egy kuratórium,amelyik dönt,hogy mit érdemes működtetni,mit érdemes eladni és főleg,mikor. Ők is arra törekednek,hogy az örökségből minél nagyobb hasznuk legyen.

2010. nov. 17. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:
2010. nov. 17. 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:

egyszerűen szakszerűtlenül fogalmazták meg a cikket...vagy maga Gates fogalmazott így, mert tudta, hogy átlagember vagyont nem tudja megkülönböztetni a többi fogalomtól, s csak egyszerűség kedvéért fogalmazott így...ha tudnád, én mennyi hülyeséget mondok nap, mint nap; csak azért, mert a köznyelvben csak így értik meg az emberek, amit mondok.

ott van a a "súly=" kérdésnél sokan x kg-ot írnak oda. Pedig N a megfelelő jel, ha súlyt kérdeznek...de ha kg a kérdés, akkor pedig "tömeg=" szöveget kéne odanyomni...így terjedt el, s kész.

Vagy a szlengben a "kilo"..nyomj 10 5 kilot ide, azt filmekben, szlengben úgy értsd sok esetben, hogy nyomj 500-at...pedig a kilo 1000-et jelent valójában.

Még 1-et, és befejezem :) csak szemléltetni szerettem volna, hogy híradásokban ne pontos definíciókat érts sok esetben.

pl. menj be húsboltba, és kérj egy hektogram parízert...nézne az eladó, hogy mi va' !?

Pedig nem mondtál hülyeséget, hektogram értelmes szó, csak nem szokás használni..kilogram, dekagram a gyakorlati használat a kisebb kereskedésekben.

2010. nov. 17. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!