Segítene valaki, aki otthon van az ARANYBEFEKTETÉS témában?
Arról lenne szó, hogy szeretném a pénzemet aranyba fektetni, mert azt hallottam, hogy csak annak az értéke marad meg, ellenben a pénzével (nyilván nem fogok a Spar-ban arannyal fizetni, de nem is erre gondoltam). De nem tudom, hogy mikor, kitől és mennyiért érdemes venni színaranyat?
Néztem azt az aranypiac.hu-t, meg cashgold.hu-t, de valahogy nem értem, hogy az egyik ugyanannyi aranyat miért 14 ezer forintért vesz meg, amikor a másik 17-ért veszi, és 22-ért adja. Hogy van akkor ez az egész összehangolva?!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!
Köszi a választ!
Amúgy ezt is akartam kérdezni, hogy ilyenkor lehet olyanról beszélni, hogy normális ár? Mert ugye mindig más mennyit ér, meg lehet egyáltalán határozni, hogy 20 gramm színarany tábláért mennyi az elfogadható ár? És miért inkább tőzsdén? Az miben más annál, hogyha fizikailag veszem meg? Azt olvastam, hogy az embereknek a vagyonuk 5%-ás amúgy is valamilyen értékes anyagban kellene tartaniuk, akkor hogyha kézhez veszek aranyat, az miért nem jó?
Köszönöm a segítséget!
Ja, igen, még azt szerettem volna megkérdezni, hogy nekem teljesen tisztában kell lennem ezekkel a tőzsdei fogalmakkal? Mert ugye én magamnak nem tőzsdézhetek, hanem kell egy brókercég, és ők csinálnak mindent. Ők segítenek esetleg ebben? És őket az alapján szokás kiválasztani, hogy mennyit kell nekik fizetni a nyereségből?
A tőzsdén amit valaki megnyer, azt valaki más elveszti.
Ezért lett nagy sláger mostanában, be kell forgatni a sok-sok csóró kisember utolsó pénzét, aki a nyomorában arról álmodozik, hogy majd egy nap alatt milliomos lesz (pont te ne lennél az...?).
Csakhogy akik nyerni szoktak ezen, azok tipikusan nem azok, akik itt kérdezősködnek a tőzsdei fogalmakról.
Az utóbbiak azok, akik itt szoktak sírni utána, akárcsak a devizahitelesek, hogy elvesztették mindenüket, és most segítse meg őket állambácsi, mert különben mehetnek a híd alá.
A brókercég többnyire csak "lebonyolító" a döntést neked kell meghozni, amihez kell a tudás és tapasztalat.
Persze van olyan cég, ahol lehet számlakezelési szerződést kötni, de garantálni ők sem garantálnak semmit, viszony a nyereségből elviszik a részüket.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Utolsó: Ausztriában miért olcsóbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!