Ajánlottként vagy utánvéttel kérjem a csomagot?
interneten veszek valakitől dvd-t, és meg kéne egyeznünk hogy ajánlottan vagy utánvéttel adja fel nekem...én még nem csináltam ilyet..mi a különbség?az utánvét drágább azt tudom..de melyik hogy működik?
utánvét:feladja,én meg a postásnak fizetem a pénzt-ugye?de hogy jut el a feladóhoz?
és ha ajánlottként adja fel az hogy működik,ez esetben hogy fizetek,mi a teendőm?
bocsi a laikus kérdésekért,de mégiscsak pénzről van szó nekem meg nincs gyakorlatom...
egy sorozat 6 évadjáról van szó,kb.10 DVD...->5000Ft+dvd-k ára lenne.nyilván ehhez jön hozzá az utánvét/ajánlott díja..
nem tudom hogy érné meg...
ha ajánlott akkor előre utalom neki a pénzt?vagy utólag ha megkaptam?vagy ez megegyezés kérdése?
Ha egy teljesen idegen embertől veszed, csak akkor üzletelj, ha megbízol benne.
Az utánvétnél a feladónak nagyob a kockázata, mert neki előre ki kell fizetni a postaköltséget, és apénzforgalmi díjat is.
Ha a vevő nem veszi át, mert közben meggondolta magát, a feladóhoz visszajut a csomag, de csakúgy kapja meg, ha kifizeti a visszakötséget is.
Ez így több ezer ft-os bukta lenne a feladónak. Ezért senki nem postáz szívesen utánvétes csomagot ismeretlennek.
De ha mégis megegyeztek az utánvétben, te majd a postásnak fogod kifizetni az átvételkor a dvd-k árát, meg a postaköltséget, amit majd a feladónak kikézbesítenek.
Ha ajánlottként küldi ez azt jelenti , hogy megegyezés szerint előre, vagy utána átutalod, vagy postán feladod neki a pénzt.
ha mégis az utánvétnél maradtok, kérd hogy postán maradóra küldje, ekkor postai dolgozó jelenlétében felnyitod majd a csomagot, és ellenőrzésre kerül, tényleg benne van e a cucc.
így már tökéletesen értem!!köszönöm.igazából megbízhatónak tűnik a srác,egy elég megbízható oldalon figyeltem fel a hirdetésére,és az email-je alapján is úgy tűnt h.nem csaló..bár minden csaló ártatlannak néz ki először..
na mindegy, még1x köszönöm,így már könnyebb lesz dönteni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!