Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Volt párom sok pénzzel tartozi...

Volt párom sok pénzzel tartozik, ha benyújtok ellene egy fizetési meghagyást mekkora esélyem van a pénzem visszakapni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Volt páromnak segítetettem nagyobb összeggel a lakásfelujitásban azzal az igérettel ha visszakapja az a ráforditott összeg felét akkor rendezi. Mivel akkortájt boldogan éltünk igy nem foglalkoztam ezekkel. Az összeg közel 1 millio ft volt több részletben. Majd a kapcsolat tönkrement, de mikor elköltöztem töle, akkor megígérte hogy fizet mihelyst pénzt kap!!! Így en ebbe bele is mentem, de minekután ez nem történt meg így többször sms-t irtam neki meg emailt de ezekre válasz nem jött. Ebböl a pénzböl sajnos csak 300-400közti összeget tudok igazolni. Utalásokkal. Viszont ami nem tudom mekkora gond, a számlák az ő nevére szóllnak amiket én kifizettem, továbbá végeztem neki munkát is amiröl a saját vállalkozásom allított ki számlát, de nyilván akkor azt mondtam nem kell kifizesse. Viszont most azt mondanam hogy ennek kontójára indítanám a követelést, mert amit meg megígert hogy fizet azt nem tudom semmivel bizonyítani... kp fizetés volt! Szerintetek mekkora esélyeim vannak?

febr. 15. 20:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%

... nagyon fontos még, hogy az egyéb, elutalt összegekkel kapcsolatban akkor van értelme bármit is végrehajtatni (már ha eljutsz odáig), ha a volt párodnak van valamilyen vagyontárgya, amiből behajtható, vagy legalább munkabére, ami letiltható és abból megtérülne.

Ha nincs, akkor csak neked egy plusz kiadás a herce-hurca.

Gondolom a lakás, amit felújított az ő tulajdona. Ha igen, ez már egy jó pont. Viszont 500 ezer forint alatti tőketartozás esetén a végrehajtó nem tud mit kezdeni az ingatlannal, mivel nem árverezheti el addig, amíg 500 ezer fölé nem kerül a hátralék.

Ha nem árverezhet, akkor a követelésed szépen lassan elévül.

Tudom, hogy nagyobb összegről beszélhetünk, de nem árt ha ismered az alapfeltételeket.

Arról nem is beszélve, hogy mind a közjegyző díját neked kell fizetned, mind később a végrehajtó várható költségét neked kell megelőlegezned. Ezek a díjak részét képezik majd a követelésednek.

Te ismered a volt párodat. Neked kell tudnod, hogy mennyire van képben a jogszabályokkal, fineszes lesz-e vagy hagyja magát csőbe húzni.

febr. 16. 05:07
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
A bankszámlakivonaton szerepel az utalások közleményében, hogy kölcsön? Ha nem szerepel, akkor mondhatja, hogy nem kölcsön adtad, csak hozzájárultál a közös élethez, rezsihez, konyhapénz, stb.
febr. 16. 07:56
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"továbbá végeztem neki munkát is amiröl a saját vállalkozásom allított ki számlát, de nyilván akkor azt mondtam nem kell kifizesse"

Ezzel meg az lehet a baj, hogy lehetséges, hogy az állami pályázati kiírásban szerepel, hogy a benyújtott számlát kiállító vállalkozó nem lakhat abban az ingatlanban, amit pályázati pénzből felújít.

Márpedig te ott laktál, most írtad le.

febr. 16. 08:00
 14/22 anonim ***** válasza:
82%
De a kérdező amúgy hiába állított ki számlát, az alapján nem kérhet fizetésmeghagyást, csak ha tartozik hozzá érvényes szerződés a párja aláirásával adott munkára. Mert anélkül ez semmi, ilyen alapon kiállíthatna egy 3 milliós számlát random, hogy ő megcsinált valamit és kéri az árát.
febr. 16. 08:04
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

"Mert anélkül ez semmi, ilyen alapon kiállíthatna egy 3 milliós számlát random, hogy ő megcsinált valamit és kéri az árát."

Nem, mert az csalás lenne, itt viszont elvégezte a munkát.

febr. 16. 08:06
 16/22 anonim ***** válasza:
21%

"de nyilván akkor azt mondtam nem kell kifizesse"

Tehát akkor ajándékba adtad a munkát, utólag meg kifizettetnéd...

Igazi lovagias "férfi" vagy... 🤣

febr. 16. 08:08
 17/22 anonim ***** válasza:
15, van róla bizonyíteka, hogy ő ott végzett munkát?
febr. 16. 08:09
 18/22 anonim ***** válasza:
40%

"Nem, mert az csalás lenne, itt viszont elvégezte a munkát."

A gond az, hogy nem tudja bizonyítani!

febr. 16. 08:10
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem ő meg azt mondja, hogy nem tartozik neked semmivel.

Egy állítás, egy tagadás.

febr. 16. 08:32
 20/22 anonim ***** válasza:

"Viszont ami nem tudom mekkora gond, a számlák az ő nevére szóllnak amiket én kifizettem"

Ha kártyával fizetted, tudod igazolni. Ha kp-val, akkor szopás.

De minden esetben állíthatja azt, hogy ő ezeket már neked rég kifizette, vagy nála laktál és lelaktad nála.

Úgyhogy légy végre lovagias és engedd el!

febr. 16. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!