A lopásgátló egy két fémből álló címke amit vagy felragasztanak a termékre, vagy valahogy ráteszik, illetve benne is lehet alapból a csomagolásban. A kapu egy fix frekvenciájú mágneses teret bocsát ki, ha a lopásgátló áthalad rajta rezonálni kezd, ezt érzékeli és csipog. Amikor megveszed a terméket és leolvasod a vonalkódot, a pénztárgép lemágnesezi a címkét, ettől nem rezonál többé, ezért nem csipog a kapun kifelé. Természetesen nincs minden terméken, amin van azokon is trükkös helyre teszik, hogy ne találd meg, vagy ha keresed, az az őröknek feltűnő legyen. De nem tudhatod, hogy min van és min nincs, ezért inkább ne próbálkozz, fizesd ki renesen, vagy hagyd ott a boltban ha nem tetszik az ára. Inkább hagyd ott, hagy lássák a boltok, hogy nem emelhetnek árat a végtelenségig.
tegnap 21:36
2/6 A kérdező kommentje:
Csak élelmiszerrel kapcsolatban kérdezem, hogyha egy olcsó csokit elvinnék.. sosem loptam/vittem ki üzletből dolgokat... egyetlen egyszer maradt a kezemben egy zacskó paradicsom, úgy hogy észre sem vettem, és hopp el is jöttem. Mostanában viszont rászorulok az ételre ezért az áruházon belül vásárlás közben megeszek egy egy péksütit... meg húsos tekercset.
:/
tegnap 22:04
3/6 anonim válasza:
A lopással csak te jársz rosszul. Inkább ne vásárolj, ez az egyetlen legális módja annak, hogy kifejezd, nem vagy elégedett az árakkal. Ha elég sokan nem vásárolnának, kénytelenek lennének árat csökkenteni. A horvátoknál működik. A magyar nép viszont birka.
ma 01:59
4/6 anonim válasza:
Mi anno nem az alapján raktuk fel az etikettet, hogy mi drága vagy nem, hanem az alapján, hogy mit lopnak...
Sokszor az ügyes kezű hentes még a friss pultos húsra is rapattintotta csomagolás közben ha látta a "vevő" fején, hogy olyan aki nem akar fizetni.
ma 06:24
5/6 anonim válasza:
Lopni akarsz?
ma 07:19
6/6 anonim válasza:
En onkiszolgalao kasszanal eleg sokmindent elhoztam mar. A legjobb rendszerekbe is van hiba, ha okosan pakolsz a merlegre senki se veszi eszre. Pld almat utsz be felrakod a peksutemenyeket, es toredek aron meg tudod venni oket. Ha muszaj akkor muszaj
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!