Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csinálhat ilyet a Posta egy...

Csinálhat ilyet a Posta egy faluban?

Figyelt kérdés
1200 lélekszámú a falu,amiben lakom. Most,hogy hozzák a 13. havi nyugdíjat az időseknek nem láttam az utcában a postásunkat tegnap, pedig kellett volna ajánlott levelet hoznia. Ilyenkor eltolhatják a leveleket másnapra, vagy akár több napra is a kiosztások miatt? Tehát megcsinálhatják azt,ha kevés levél van egy utcában amit be kellene dobálnia, de azt a részt kihagyja és másnapra időzíti, amikor mondjuk a nyugdíjat is arrafelé osztja?
ma 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem láttad, mert abba az utcába aznap nem érkezett ajánlott levél. Nem olyan gyakori az.

Mi a munkahelyre is alig kapunk már. Magánemberként meg nagyon régen kaptam már.

ma 09:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Ki volt írva a nyomkövetéshez,hogy a postánkon van a levél. Azért tudom biztosan,hogy tegnap itt volt,és nem hozták ki.
ma 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Vagy már elindult a postás és utána került ott be a rendszerbe.
ma 09:41
 4/7 anonim ***** válasza:
52%

De ha szerinted ott van és fontos, akkor nem tudsz bemenni érte?

Vagy megkérdezni őket? Gondolom, ha ilyen kis hely, akkor mindenki ismer mindenkit.

ma 09:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha ma nem hozzák, úgy is időben leszek otthon akkor bemegyek,és megkérdezem személyesen. Azért problémázok,mert nem először fordult elő,és azt hittem van valami rendelet, vagy bármi ami megengedi,hogy ilyenkor mellőzzenek minden mást a pénzkiosztáson kívül.
ma 09:46
 6/7 anonim ***** válasza:
35%

Jelentéktelen a kérdés. Időbe telik minden, emellett az időjárási viszonyok se kellemesek szegény talpaló postásoknak. Mégis csinálják. Várj türelemmel!

Akárhányszor összefutok nálunk a postással adok valami apróságot, ha elfogadja s belefér neki.

Pl egy meleg kávé, kakaó, amit lefele a lépcsőn megiszik s megkértem tegye csak le a sarokba a poharat a ládák tetejére, majd lemegyek érte.

Türelmetlenségedet kezeld felnőtt módjára.

Anno szórólapoztam is, gyerekként pedig újságot hordtam édesanyámmal. Nem egy leányálom télen-nyáron. S bizony meg kell csinálni. Nincs kifogás, hogy jaj esik az eső, fúj a szél, ónoseső vagy csak szimplán hideg vagy meleg van.

ma 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen, a pénz elsőbbséget élvez ilyenkor, nekem anno a volt postás sógornőm átküldte a szabályzatukat, amikor az szja-visszatérítéseket fizették, napokig nem kaptam meg egy levelet. És mivel nem viszi ki magával, értesítőt sem tud hagyni.
ma 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!