Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha fizetős szervizbe küldök...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Ha fizetős szervizbe küldök valamit, a drága ár miatt elállhatok a fizetéstől?

Figyelt kérdés
Én úgy gondoltam: Van egy rossz Olympus objektívem, nem tudom mennyiért szerelik. Ha drága ár jön ki, " utánuk dobhatom" az objektívet? Úgy értettem elég ha lemondok a javított dologról, vagy fizetési kötelezettségem keletkezik? Úgy gondolom hogy egy szerviz nem verheti rám a díjat, akkor eladja másnak, nem?

ma 18:43
 1/7 A kérdező kommentje:
Azért se vádolhat az Olympus engem, mert csillagászati áron ad mindent. Az OBI kb 140 ezerbe kerül újonnan, ami bedöglött.
ma 18:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Előre meg kéne tudniuk mondani, hogy mennyibe fog kerülni a javítás. Ha nem tájékoztatnak előre, akkor szerintem megtagadhatod a fizetést. Én nem fizetném ki az biztos, ha előre mondott becsült árral köszönőviszonyban sem lenne a tényleges ár.
ma 18:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik. A szerviz javít, nem tud és nem is akar mit kezdeni a te objektíveddel. Árajánlatot kell kérni mindig minden javítás előtt.
ma 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha beadod javíttatni, akkor köteles vagy kifizetni a javítást.

Ha sokallod általánosságban a javítási költségeket, akkor nem javítattod.

ma 19:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha beadod, ki kell fizetni a munkadíjat.

Olyan nincs, hogy "utánuk dobod", ez nem fizetési mód.

"Úgy értettem elég ha lemondok a javított dologról, vagy fizetési kötelezettségem keletkezik?"

Ilyen lehetöség nincs, ha nem fizetsz, bíróság elé kerül a dolog és jóval többet kell fizetned, mint az eredeti összeg lett volna.

Egyetlen szervíz sem ad el semmit, erre sem joguk, sem lehetöségük nincs.

Mellesleg nem tudom, mit dolgozol, de nem hiszem, hogy tetszene, ha egy adott munka elvégzése után azt mondanák, a "csillagászati árat" nem fizetik ki neked, soknak találják. Ez ugyanaz, a szervíznek (a szervízben dolgozóknak) ennyi a bére.

ma 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha a szerviz elbassza az árajánlatot, akkor az ő sara. Én sem fizetném ki a javítást, ha kétszerese lenne, mint az ajánlat volt.
ma 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os: NINCS árajánlat, csak beviszi a kérdezö, utána meg nem akar fizetni. Ez teljesen más felállás.
ma 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!