Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogszabályba ütköző egy...

Jogszabályba ütköző egy idegen embernek a tudta nélkül fizetős csomagot feladni?

Figyelt kérdés

Nemrég történt, hogy érkezett egy csomagom foxposton keresztül. Mivel nagyon sokat rendelek így, nem néztem meg, hogy ki küldte, gondoltam biztos valami amit elfelejtettem.

Kifizettem a 10.000 ft utánvétet, erre a csomagban egy használt, semmitérő papucs volt. Szerintem valaki azért adta fel, mert bízott benne, hogy hátha átveszem. Tudom, az én hibám, mert nem néztem meg előre, hogy várok -e csomagot ettől a feladótól, de most a jogi része érdekel. Ha nekem címezve felad egy idegen ember a tudtom nélkül egy utánvétes csomagot az ütközik bármilyen jogszabályba? Érdemes feljelentést tennem?

ma 01:00
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy ez valami új átverési forma ahol védve van a bűnöző arra hivatkozva, hogyha átveszem akkor azzal igényt tartok a csomagjára?
ma 01:03
 2/7 anonim ***** válasza:
33%

Ezt neked kellene tudni hogy rendeltél vagy sem.

Már bocs, de ki az a csökkent, aki hajlandó utánvétet fizetni egy olyan valamiért amit meg sem rendelt.

Biztos van aki bírja az ilyen zsákba macskás dolgokat.

Igen, ez valószínűleg egy új átverési forma.

ma 06:04
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ja, csak honnan vannak adatai ahhoz, hogy foxpostot adjanak fel neked? Csak nem megadtad őket valami kétes oldalon? Mert akkor magadra vess, hogy kiszivárogtak és vissza tudnak élni vele. Mert amúgy hogyan adnának fel neked csomagot?
ma 06:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Atveres, de jo
ma 06:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha utánvétes, fel kell jelenteni a feladót.
ma 06:35
 6/7 anonim ***** válasza:
65%
feljelentheted, de sok minden szerintem nem lesz belőle.
ma 06:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyilván átverés volt és sikerült is.

A karácsonyi időszakban és is sokat rendeltem és én is utánvéttel, tehát megértelek, ilyenkor örül az ember ha megérkezik a megrendelése, előfordul, hogy nem figyel oda annyira mint kellene. Viszont ettől ez még a te hibád volt, mert mindenképpen meg kellett volna nézned hogy mi az amit épp ki akarsz fizetni. Nem hiszem, hogy itt sokat lehet tenni mert senki nem kényszerített hogy az a csomagot kifizesd.

Persze lehet érdemes lenne feljelentést tenni, mert előfordulhat hogy sokan mások is így jártak, de csak akkor tudnak tenni ellene ha erről tudomást szereznek a hatóságok.

Azt nem lehet és nem is szabad megtiltani, hogy utánvétes csomagot fel lehessen adni, hiszen akkor te se tudnál semmit így rendelni. Nem tudom hogy gondoltad hogy a csomagküldő cégnek honnan kellene azt tudnia hogy "idegen embernek a tudta nélkül " adták fel azt a csomagot és nemet mondhatna rá. Bármennyire most jogosan vagy felháborodva és kár ért, de ettől még valóban van olyan amikor valaki hajlandó sok pénzt fizetni akár "egy használt, semmitérő papucs"-ért is. A jótékonysági aukciókon is rengeteg "használt" tárgyat árvereznek el.

A másik, hogy a csomagküldő cég nem tudhatja és nem is szabad tudnia, hogy mi van a csomagban.

Sajnálom, hogy pórul jártál, mindenkinek tanulság, hogy akkor is meg kell nézni mit veszünk át ha sietni kell vagy nem egyszerű.

ma 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!