Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szoktattok a következő évre...

Szoktattok a következő évre pénzügyi költségvetés csinálni, hogy milyen kisebb vagy nagyobb kiadással kell majd számolni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt egy, felújításra, nyaralásra, vagy bármilyen kifizetésre.

Számítógépen vezetni, vagy hagyományos füzetbe írni.

dec. 27. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Decemberben még nem tudom hova megyek nyaralni, vagy el fog-e romlani a mosógépem. Mi konkrétan most tervezünk második babát azt se tudom,hogy jövő novemberben még 3-an leszünk vagy már 4-en....
dec. 27. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Igen, a nagyobb kiadásokra - felújítás, utazás, valamilyen nagy tétel megvásárlása. Muszáj látni, mennyi áll rendelkezésre és mennyit kell még összerakni x idő alatt. Nem is tudom, tervezés nélkül lehet-e egyáltalán értelmesen nekilátni valaminek.
dec. 27. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem, pár dolog van, amiről tudom előre, hogy lesz. Pl. autón nagyobb szervíz mondjuk. Az igazán nagy pedig évek óta a szemem előtt van, nincs mit leírni rajta jelen pillanatban sem
dec. 27. 21:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Pénzügyi költségvetést nem. Viszont minden hónapban teszünk félre a jövő évi nyaralásra. Illetve a Netbankba szoktam kategorizálni a költéseket. Ott követem nyomon havonta és rá szoktam nézni. Minden kategóriahoz van költési limit beállitva. És havi szinten is egy összeg. Egy időbe felírtam pár hónapig külön is, de engem ez stresszelt egy kissé.
dec. 27. 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, alap dolog mivel nem aprópénzt kezelek
dec. 28. 10:21
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Látom jól lepontoztatok azért, mert a nagyobb projektek előtt pénzügyi tervet készítünk 😄 És akkor más posztokban meg felteszitek a kérdést, hogy miért van a magyar emberek pénzügyi tudatossága a béka segge alatt xd

Egyes válaszolót meg senki sem pontozta le, mikor tisztán látszik, hogy egy percet nem tervez előre, ha szóba hozta az elromló mosógépet, annyi felretett pénze sincs, hogy ne okozna fejtörést - 200 ezer forint. De jön a kövi gyerek, értitek...

dec. 28. 10:30
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

#6 1-es vagyok.

Szerintem te kevered a szezont a fazonnal ezért vagy te lepontozva. Egy háztartás nem egy cég, hogy projekteket tervezzünk egy évre előre...

2 millió forintunk van állampapírban és kb 2,5 millió a bankszámlánkon (azért csak ennyi, mert szeptemberben vettünk autót, hitel nélkül), ha erre vagy kíváncsi, szóval nem okoz gondot megvenni egy új mosógépet, pont ezért nem is tervezem meg egy évre előre.

Szerinted egy háztartásban mégis milyen óriás kiadások vannak, amit meg lehet előre tervezni?

Tavasszal szeretnénk klímát szereltetni. Ennyi. Ezt most írjam le külön egy kockás papírra? Tudom, hogy kb fél millió lesz és tudom, hogy ott van rá a pénz a számlámon, ezen mit tervezzek? És ha leírtam, hogy 500.000 lesz és helyette mégis csak 600-ból jön ki, akkor mit csináljak a tervemmel?

A pénzügyi tudatosság egy háztartásban nem erről szól, hanem arról, hogy nem impulzus vásárol mindenki össze-vissza, hanem a háztartás tagjai megbeszélik az AKTUÁLIS kiadásokat. Nem decemberben azt, hogy jövő novemberben mennyit fogok benzinre vagy babaruhára költeni, mert egy kisgyerekes családban ennyire nem lehet előre látni. Általános anyagi biztonság kell, pont ezért, hogy a nagyobb dolgokat se kelljen annyira tervezgetni, hogy arra külön kuporgatni kelljen, legyen mindig miből fedezni egy hirtelen nagyobb kiadást is.

dec. 28. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
43%
Na persze 😄
dec. 28. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!