Szerintetek megéri a nyugdíjpénztáramból törlesztenem ezt a jelzáloghitelt?
Figyelt kérdés
Van egy 20 évre felvett lakáshitelem amiből még vissza van 17 év és 3,845,000 Ft tartozás. A törlesztőrészlet havonta 28 ezer forint körül mozog. Ebből szeretnék jövőre a nyugdíjpénztár megtakarításomból 1,800,000 Ft-ot előtörleszteni. A kérdésem, hogy megéri-e ilyenkor a nyugdíjpénztárból előtörleszteni vagy sem?
Ami miatt az előtörlesztés mellett döntenék:
- jelzáloghiteltől akarok mielőbb szabadulni
- a nyugdíjpénztár hozama ugyan jó volt ez elmúlt pár évben, de előrejelzések szerint a következő években kevesebb hozam várható
- sok van még vissza nyugdíjig (30 év) így van időm újrarakni a pénzt a jelzáloghitelem lejárta után is
Szerintetek megéri?
ma 08:56
1/8 anonim válasza:
Ha nyugdíjpénztár hozama költségek levonása után is > hitel THM, akkor nem éri meg, ellenkező esetben megéri.
2/8 anonim válasza:
Én biztos nem törleszteném. A 28 ezres törlesztő és a 3,8 millió hitel olyan kevés, hogy észre se venni.
3/8 A kérdező kommentje:
azért én észreveszem
ma 10:15
4/8 anonim válasza:
Ha a jó a nyugdíjpénztári hozam, akkor én sem törleszteném elő a hitelt.
5/8 anonim válasza:
Most komolyan, 28 ezer az még a minimálbérnek is csak a 15%-a. Egy közepes fizetés esetén is csak kb. 14 óra meló. Azért nem olyan hatalmas összeg. Vagy te valami irgalmatlan vacak fizetésre vállaltál be lakáshitelt?
6/8 A kérdező kommentje:
Igen viszont mi azt tartjuk szem előtt, hogy minél előbb szabaduljunk a lakáshiteltől.
ma 18:08
7/8 anonim válasza:
Jelenleg az állampapírok még mindig 6-7% hozamot biztosítanak. Ha a lakáshitel THM-je ettől alacsonyabb, akkor semmi értelme előtörleszteni.
8/8 A kérdező kommentje:
Most mi köze ehhez az állampapírnak? :D
ma 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!