Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » IBKR - en be tudom állítani ,...

IBKR - en be tudom állítani , hogy napi x összegért vásároljak ETF- et vagy részvényt ? Mennyi lesz ennek a díja?

Figyelt kérdés

Ha forintot tartok benne és mindig átváltja magának aznap, az drágább lesz mintha egyben átváltanám mondjuk dollárra amiből vásárolnám ?

Cél, hogy költségátlagoltan tudjak befektetni , a járulékos költségeket minimalizálva . Pár hónapig szeretnék venni mondjuk napi 20 dollárért Vanguard Worldwide ETF-et. Fontos, hogy mindezt TBSZ számlán csinálnám.

Vagy ha mondjuk 1,5 millió ft -t szánok rá, érdemesebb 500-1000 dolláronként venni?

#befektetés #dca #dollarcost average
dec. 20. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

"Pár hónapig szeretnék venni mondjuk napi 20 dollárért Vanguard Worldwide ETF-et."

Nagyon rossz ötlet, mert ezzel minden egyes tranzakcióval ki fogod fizetni a kb 3euro-s trading feet.

dec. 20. 19:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Na erre voltam kíváncsi. Revolut elém dobja a díjakat, az elég egyértelműen látszik. érdemesebb előre átváltani nagyobb összeget, minthogy párszáz dolláronként magának váltsa? Költség szempontból.
dec. 22. 08:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt a cikket tudom ajánlani olvasgatásra.

[link]

dec. 22. 13:11
 4/4 anonim ***** válasza:

"érdemesebb előre átváltani nagyobb összeget"

Ha éppen egy nagyon alacsony ár van akkor igen, ha magas akkor nem.

De ehhez jósgömb kell hogy előre kispekuláld hogy merre mozdul el a piac. Ezért jó a DCA amiről a cikk szól.

dec. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!