Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Napi hány órás foglalkoztatás...

Napi hány órás foglalkoztatás számít bele a nyugdíjszámításba?

Figyelt kérdés
Novemberben érem el a nők40 nyugdíjjogosultságot, azonban megváltozott a családi körülményem családtag betegsége miatt, lehet nem tudok napi 8 órás foglalkoztatást vállalni. A 6 órás, vagy a 4 órás bejelentés számít?

dec. 14. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de ha jól emlékszem, akkor csak arányosan. Tehát egy ledolgozott nap 4 órában csak fél napnak számít a jogosultság számításakor.
dec. 14. 19:23
 2/6 Justinianus ***** válasza:
14%
Akkor rosszul emlékszel, mert ez jó nagy marhaság.
dec. 14. 19:41
 3/6 anonim ***** válasza:

# 1 nek

Logikád ésszerű lenne, de mondjuk 4 órára csak félpénzt kap,és csak az kerül a nyugdíj alapjába, amelyből majd számolnak..

dec. 14. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden munkaviszonyos nap szolgálati időnek számít a munkaidő hosszától függetlenül.

Amiben számít nyugdíjazáskor a részmunkaidő, az a munkabér összege. A részmunkaidő után kapott alacsonyabb összeg lesz ugyanis figyelembe véve ezen időszak alatt, ami nyilván nem éppen felfele tolja a későbbi nyugellátás összegét.

Viszont 1 évnyi alacsonyabb bér nem sokat oszt és szoroz a nyugdíj összegénél. Még 2 év sem...

Ahhoz huzamosabb ideig kellene részmunkaidőben dolgozni a 40 év alatt.

dec. 15. 07:14
 5/6 anonim ***** válasza:

"Novemberben érem el a nők40 nyugdíjjogosultságot"

Azért ezt még kérdezd le az ügyfélkapun keresztül.

Egy héten belül megadják a választ, hogy eddig mennyi szolgálati időd van.

És ha 2025 novemberben tényleg eléred a kívánt időt, akkor is érdemes lesz csak 2026 februárjától igényelni a nyugdíjat.

dec. 15. 17:43
 6/6 A kérdező kommentje:
5ös válaszolónak: nyilván megkérdeztem, azért írtam... a válaszod második felével azonban egyetértek, ezt én is így terveztem...
dec. 15. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!