Milyen állami munkahelyre tudnék bekerülni valahogy 2 gyerekes anyukaként?
A munkahely, ahonnan eljöttem szülni, megszűnt nemrég, így szeptemberben nem tudok már oda visszamenni dolgozni.
Közgazdász vagyok, angol-német felsőfokú nyelvismerettel nagyobb megyeszékhelyen, de anno is alig tudtam bekerülni valahogy egy kis céghez végre. Mármint, alapból kevés a végzettségemnek megfelelő munkalehetőség, multiknál se nagyon hirdetnek, amúgy is mindenhol túljelentkezes van (mikor eljöttem gyedre, már akkor 300+-an jelentkeztek a helyemre, pedig nem is ment még ilyen sz*rul a gazdaságnak).
Most meg nem tudom, hova tudnék bekerülni két kisgyerekkel, ahol elnézik, ha otthon kell maradnom, mert betegek vagy eljönni ovis programok miatt. Igazából állami szférában dolgozó barátnőimmel ilyen elnézőek, de ők mind rokon révén kerültek be és mondják is, hogy stócban állnak az önéletrajzok, ha megüresedne egy hely, tehát ilyen Nav, Államkincstár stb. tuti kizárva.
Keresgettem a Honvédségnél, rendőrségnél, de sehol semmi releváns irodai munka meghirdetve.....
Rossz hírem van, mert amiket én tudok állami cégeket, ott jelenleg létszám stop van érvényben. Tehát csak kifelé mehetnek az emberek. És új embereket csak meglehetősen indokolt esetbe vehetnek fel. Most konkrétan nem szeretném megnevezni a cégeket, cégcsoportokat amikről ezt az információt tudom. Én is onnan jöttem el, mert nem annyira jó megélhetést biztosított sajnos anyagilag számomra. És ez jellemző úgy szinte teljes egészében az állami szferara.
Illetve így év vége felé még nehezebb, már mindenki fel lábbal szabadságon van. Legtöbb helyen már a szabadságokat tervezik. Talán majd jövő év elején érdemes figyelgetni újra az állás hirdeteseket.
Jövő szeptember még nagyon messze van. Ha ennyire nem vagy biztos a dolgodban, akár lehet részmunkaidős lehetőségek között is keresni ideiglenesen. És amikor már nagyobbak a gyerekek, akkor teljes állásba átkerni magad. Ez mind neked, mind a munkáltató számára kedvező. Neked azért mert kellő szabadidőd lesz mellette és tudod intézni a gyerekek körüli teendőket. Szoktak azért engedni indokolt esetbe home office-t is a cégek a legtöbb esetbe. Ha a munkát úgy is el lehet végezni.
Lényeg hogy semmi esetre se korlátozd le a lehetőségeket az állami cégekre. Úgy azért jóval nehezebb lesz a keresés.
3-as, vidéki megyeszékhelyek meg a részmunkaidő és home office?
Szerintem te nem vagy járatos az oeszág keleti részében :/
5. Tanuld meg kérdező! Itt minden válaszoló több diplomás, "hómofiszos", budapesti. Csak a saját (álom)világukban tudnak hazu... gondolkodni. És az anyjuk is szűz!
Pl.: Nekem folyton azt magyarázzák, hogy kamuzok, és valójában nincs is olyan munkahely, ahonnan muszáj menni hétvégi, ottalvós konferenciákra. Miközben ők állítólag multis felső vezetők, meg cégvezetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!