Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mot gondoltok, lakás árak...

Mot gondoltok, lakás árak felfelé vagy lefelé fognak mozogni a következő 5 évben? Ha tudsz érvelj.

Figyelt kérdés

nov. 22. 01:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Stagnalnak, real erteken lefele
nov. 22. 03:44
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Lefelé várható, ezért próbálja a kormány (ami ingatlanspekulációban érdekelt) minden áron támasztani az árfolyamot vért izzadva: nyugdíjpénzek ingatlanpiacra csatornázása, 5%-os thm erőltetése, szakmunkáshitel… a forintot sem igyekeznek ennyire kétségbeesetten védeni az értéktelenedéstől.:)
nov. 22. 05:24
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Reál értéken kérdőjeles valóban ilyen infláció mellett többek között, nomálértéken emelkedés. Pénzt folyamatosan pumplának az ágazatba, ha így megy tovább 2026-ban is megválasztják ezt a hazaáruló bandát, akkor pedig bőven a felvetett 5 éven belül nem nagyon lesz érdemi változás
nov. 22. 09:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi kb fél éve nézegetjük a lakás és házárakat, költözni szeretnénk, mert nem fér el a család egy egyszobás lakásban. Az utóbbi fél évben átlagosan 10 % drágulás volt. Ami engem meglep, hogy azok az ingatlanok, amiket nézegettem, már akkor brutális áron voltak hirdetve, nem tudjék őket eladni, de az árat még feljebb tolták... igy hogyan fogják vagy egyáltalán el akarják ezeket adni ?
nov. 22. 11:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

4

Sehogy. Nálunk is ez van. Egy éve hirdetik, eladni nem tudják de az árát folyamatosan emelik (ki tudja miért). 60 éves Kádár kockákat úgy, ahogy kihaltak belőle a nagyszülők majdnem annyiért árulnak, mint az új építésű házakat. Aztán megy a csodalkozas, hogy vevő nincs rá.

nov. 22. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
#4,5: szerintem alapvetően nem csodálkoznak. Egyszerűen nem létkérdés az eladás. Mert pl. ahogy írjátok örökölték, nem abban laknak. Ezért felüti a fejét az a gondolat, hogy "inkább várok, de olcsóbban nem adom, ne engem nézzenek baleknak, meg amúgy is az megy a tv-ben, hogy drága az ingatlan, akkor én is drágán adom"
nov. 22. 11:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6

Ez eddig oké, de akkor minek emeli az árát 3 havonta, amikor annyiért sem volt rá jelentkező amennyivel kezdte?

Meg az emberek úgy tűnik nem értik, hogy ingatlan /= ingatlan. Soha nem fog egy 60 éves felújítandó kádárkocka annyiért elmenni, mint 2 utcával odébb a 2024-es építésű modern ház... De az emberek csak odáig jutnak el, hogy 1M/nm, semmi más nem számít...

nov. 22. 12:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7: Azért emeli, mert azt látja, hogy minden emelkedik. Nem sürgős, majd megjön rá a vevő így is. Legalábbis ezt reméli. Szerintem nincs ebben több.
nov. 22. 12:41
 9/11 SZTANN ***** válasza:
Aki nem tudja igazán komoly, sok hasznot hozó fejlesztésbe befektetni a pénzét, annak egyáltalán nem fontos eladni az ingatlanát. Annak az értéke csak emelkedik (egészen biztosan emelkedik!), minden más helyen a pénz értéke csökken, romlik, elinflálódik.
nov. 22. 14:11
 10/11 ha5ctx válasza:

Lehet hogy csökkenek majd, vannak hullámok benne, de a pénzünk reálértéke is csökkeni fog hozzá.

Szóval nagyon nem leszel beljebb, akkor sem ha eladni akarsz, akkor sem, ha venni.

Egyenlőre mindenki kivár, inkább emelgeti az árat, ha nem sürgős eladni.

Már készülődik egy újabb gazdasági mélypont, aztán hogy mi lesz??....

tegnapelőtt 04:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!