Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van bármilyen felület, ahol a...

Van bármilyen felület, ahol a nevemen lévő adósságokat le tudom kérdezni?

Figyelt kérdés
Hallottam olyan sztorit, hogy valaki nevében újsághirdetést adtak fel régen, és most megtalálta a végrehajtó irreálisan magas összeggel. Ezt hogy lehet elkerülni?
nov. 11. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Nincs.
nov. 11. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Bankban lehet KHR lekérés indítani. Én úgy tudom, hogy banknak kötelessége megtenni kérésre akkor is ha nem akarsz felvenni hitelt.

Maximum úgy lehet a nevedre adósságot tenni, ha valaki bemegy a bankba hamis személyivel, lakcímkártyával és aláhamisít mindent. Eléggé szigorúak, nem hiszem, hogy túl egyszerű lenne, mert mindenhol kamera van. Plusz nagyon sok adatot kellene összehozni, a személyid adatait, a pontos lakcímedet, lakcímkártya adatait.

Biztos vagyok benne, hogy a bank be tud már kérdezni BM adatbázisba az adatok egyeztetése miatt (biztosítók be tudnak, akkor szerintem ők is).

Illetve van egy olyan gyanúm, hogy az adóhatósághoz is van már hozzáférés, de ez csak egy elmélet részemről. Áruhitelnél bekérték tőlem az adókártyámat is. El tudom képzelni, hogy be tudnak kérdezni, hogy milyen munkahelyed van.

De ha a fentieknek csak a fele igaz amit írtam vagy feltételeztem, akkor is kibukik ha valamilyen adat nem stimmel, nem egyezik.

Tehát nem túl egyszerű a nevedben hitelt felvenni.

Ha ellopják a netbanki hozzáférésedet, akkor több banknál minden személyes megjelenés nélkül fel tudnak venni hitelt, az para és létező probléma.

nov. 11. 11:27
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Nincsen. Ez a sztori pedig csak hamis lehet.
nov. 11. 11:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Újsághirdetés 10 évvel ezelőtt szerintem nem ekvivalens egy banki hitel felvételével, nem tudom, miért fejtegetted ilyen hosszan.
nov. 11. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Banki hitelen kívül milyen adósságra gondoltál még kérdező? (még lehet adótartozás NAV felé, de az kicsit más)
nov. 11. 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:
58%

Közben leesett, hogy te valami szolgáltatás igénybevételre gondolsz. Oda is hasonló dolgok érvényesek mint a bankra. Kell hozzá több adat is amit meg kell adni. Név lakcím mindenképpen stimmeljen.

Egyébként ebben van problémás lehetőség. Én most egészségügyi szolgáltatást veszek majd igénybe, 500e Ft-ért, 5 hónapra elosztva. Megadtam az adataimat, csak a név meg lakcím. Arra fog jönni a számla. Még email címet adtam meg amiben elfogadtam a feltételeket, stb.

Itt lehetne olyan gond, hogy valaki igénybeveszi és nem fizet. Aztán másnál akarják behajtani. Ebben az esetben a végrehajtónak ellent kell mondani és bizonyítsák be, hogy te vetted igénybe a szolgáltatást.

Itt a valóságban az a megoldás, hogy a szolgáltató nem szolgáltat, csak fizetés után. Kevés eset van amikor fizetés nélkül kapsz valamit és utólag kell rendezni.

nov. 11. 11:38
 7/7 anonim ***** válasza:

"Illetve van egy olyan gyanúm, hogy az adóhatósághoz is van már hozzáférés,"

Kizárt...

nov. 12. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!