Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik, ha az egészségügy...

Mi történik, ha az egészségügy hozzájárulás (11300) befizetési határidejével csúszok pár napot?

Figyelt kérdés
nov. 10. 09:23
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Semmi
nov. 10. 09:27
 2/10 anonim ***** válasza:
57%

Semmi.

Én két éve fizetem magam után és augusztusban nyaraltunk 2 hétig totál elfelejtettem ( határidőn belül kell fizetni elvileg tudod) , utána már csak a következővel fizettem be egybe és nem volt gond.

Elvileg számolhat fel kamatot, de megnéztem egyenlegem és nem történt meg.

Több hónap csúszás / nem fizetés a gond olyan ne forduljon elő arra figyelj, de ennek pontos részleteit el tudod olvasni neten ( x hónap nem fizetés esetén mi a következmény stb.)

nov. 10. 09:41
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha úgy teszek, mintha befizetném és úgy hagyom ki?
nov. 10. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Mi van?
nov. 10. 11:30
 5/10 anonim ***** válasza:
39%

"Mi történik, ha az egészségügy hozzájárulás (11300) befizetési határidejével csúszok pár napot?"

Nem egészségügyi hozzájárulás (EHO), hanem egészségügyi szolgáltatási járulék (ESZJ).

A két fogalom teljesen más.

Ha az adó- és köztartozást elkésve fizeted be, akkor késedelmi pótlékot számolnak fel utána. Eddig a következő év november 15-én történt mindez, jövőre tervezik, hogy havonta írják elő a késedelmi pótlékot, nem pedig évente.

Az évi 5 ezer forint alatti pótlékot elő sem írják, mivel a törvény így rendelkezik.

"És ha úgy teszek, mintha befizetném és úgy hagyom ki?"

Mi van?!?!?!

Ha 6 havi összegnek megfelelő járuléktartozást halmozol fel, akkor érvénytelenítik a TAJ-számodat (piros TAJ-szám), ami annyit jelent, hogy ingyenes orvosi ellátásra nem leszel jogosult mindaddig, amíg az utolsó fillérig be nem fizeted az elmaradt járulékokat.

nov. 10. 12:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Az mindegy, ki jár már sztkba?!
nov. 10. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Látod, alapvető probléma, hogy NEKED mindegy. Aztán majd ha azzal kapcsolatban informálnak (mondjuk egy ügyfélszolgálaton), amit konkrétan megneveztél (EHO), és nem úgy lesz a gyakorlatban, akkor fel leszel háborodva.

Tehát nem mindegy -> csapba szarni, vagy szarba csapni.

Erre viszont még mindig nem válaszoltál kedves kérdező ->

"És ha úgy teszek, mintha befizetném és úgy hagyom ki"

Bár az értelmetlen kérdésed ellenére talán sikerült megválaszolnom azt ->

"Ha 6 havi összegnek megfelelő járuléktartozást halmozol fel, akkor érvénytelenítik a TAJ-számodat (piros TAJ-szám), ami annyit jelent, hogy ingyenes orvosi ellátásra nem leszel jogosult mindaddig, amíg az utolsó fillérig be nem fizeted az elmaradt járulékokat."

Akarsz még kötekedni?

nov. 11. 04:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Most is ön kötekszik, ki hatalmazta föl, hogy végezzen maga!
nov. 11. 05:56
 9/10 anonim ***** válasza:
?!?!?!?!?!
nov. 12. 04:24
 10/10 A kérdező kommentje:
...
nov. 12. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!