Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen pénz feladási mód van?...

Milyen pénz feladási mód van? (fontos)

Figyelt kérdés

Szóval nem mozgok otthon annyira a pénz feladásban. Rendeltem vaterán cuccot és most beszéljük meg, hogy hogy mint. Személyesen akartam átvenni, de bizonyos okok miatt ez most nem lehetséges, így marad a postai út. Kaptam egy számlaszámot, hogy arra utaljam a pénzt. Faluban lakom, így nincs bank és a közelben sincs. Leghamarabb jövőhéten érnék bankot, de a cucc minél hamarabb kéne, illetve a bizonyos okok miatt még később is tudná feladni az eladó a cuccot.

Tehát így lett leírva az üzenetben: ''...UniCredit Bank (vezetéknév keresztnév) xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx ...''

Postai úton lehetséges számlaszámra pénzt feladnom? Úgy olvastam, hogy rózsaszín csekkel állítólag lehetséges, de hogy töltsem ki. A Cím helyett a számlaszámot írjam?

Segítsen valaki!

Ha válaszol valaki akkor előre megköszönöm: Köszönöm

2010. nov. 5. 10:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Postai rózsaszín csekken pontosan úgy lehet, ahogy leírtad: Cím helyett számlaszámot kell írnod. De ezt előbb beszéld meg az eladóval, mert az ilyen utalásokért a bank a fogadó féltől (akinek küldöd a pénzt) jutalékot von le.
2010. nov. 5. 14:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Beszéltem vele. Azt mondta, ha rózsaszín csekken küldöm akkor a lakcímére küldjem. No, ha véletlen holnap bank közelébe tudok jutni, vagy jövőhéten akár, akkor küldhetem OTP bankból? (Ő UniCredites ahogy írtam, csak nekem kényelmesebb lenne OTP-ből, mert az van a legközelebb - UniCreditest azt sem tudom hol van)
2010. nov. 5. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Bankból csak akkor tudod küldeni ha az adott bankban van bankszámlád. Egyszerűbb ha a címére küldöd rózsaszín csekken.
2010. nov. 6. 01:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha UniCredites, akkor csak UniCredit bankfiókban fizethetsz be pénzt a számlájára.

Utalni bármelyik bankból lehet bármelyik bankba (bankszámláról bankszámlára), de készpénzt befizetni bankszámlára csak a számlát vezető bank (bármelyik) fiókjában lehet.

Ha van ismerősöd aki elutalná, akkor a közleménybe beírja a neved, és tudja a címzett, hogy tőled kapta.

Ha nincs, akkor marad a postai rózsaszín csekk lakcímre (ekkor a címzettnek nem kell fizetnie, te ugyanannyit fizetsz a feladásért, mintha bankszámlára küldenéd)

2010. nov. 6. 07:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor megpróbálok keresni egy UniCredites bankot, ha nincs akkor megy rózsaszín csekkről a lakcímére.
2010. nov. 6. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!