Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe tolnátok át ingatlanból...

Mibe tolnátok át ingatlanból 20-30 millió forintot?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kérdés adott, ezerszer megkérdezték már, de gondolatkísérlet.

Van egy 20-30 milliós agglomerációs ingatlanom, amit el szeretnék adni 1 éven belül. A fő ok, hogy nem szeretnék a fenntartásával foglalkozni, illetve a családom vagyonának a jelentős része magyarországi ingatlanokban van, ami diverzifikáció szempontjából nyilván agyrém.

A húszas éveim végén vagyok, gyerekem még nincs, de szeretnék, ezért úgy számolok, hogy nagyjából 3-5 év múlva nagy valószínűséggel szükségem lesz erre az összegre, vagy egy jelentős részére, tehát valami likvidebb megoldást keresek.

Adná magát, hogy oktatásba toljam, de mesterem már van, egy valódi értékes combos MBA-hoz pedig még egy senki vagyok, illetve azzal számolok, hogy a jelenlegi munkaadóm (akikkel sajnos/szerencsére kölcsönösen hosszan számolunk egymással) majd intézné a cég anyaországában, ezért alapvetően inkább valami tőkepiaci terméket keresek.

Előny, ha ki tudnám zárni az ország illetve a forint okozta kockázatokat, ezért a magyar államkötvényt kizárnám, annak ellenére, hogy alapvetően jó befektetésnek tartom. Az Sp500 jellegű dolgok adják magukat, de a saját megtakarításaim alapvetően abban vannak, ezért valami mást keresnék. A Kelet-ázsiai tőkepiactól szintén tartok diverzifikáció okán, mivel ott is van egy jelentős kitettségünk, ezért inkább Észak és Dél Amerika, Afrika, vagy Európa játszik.

Van valami tippetek esetleg? Bármilyen tanácsnak, ötletnek, rosszindulatú beszólásnak örülök, alapvetően abban hiszek, hogy sokat lehet tanulni mások gondolkozásából, még ha egy rosszindulatú troll beszólás is.

nov. 3. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Én nem tennék részvénybe olyan pénzt, amire 3-5 év múlva szükségem lesz.

Eurós vagy dolláros kötvények jöhetnének csak szóba nálam.

Fele 3, fele 5 éves lejárattal.

nov. 3. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Nem egészen értem, ha ilyen multimilliárdos családban vagy, a rokonok nem lennének hitelesebb források, mint ez a társaság, ahol név nélkül mindenki be tud mondani őrületes baromságokat? Lásd a 130 feletti válasznál járó 10x BTC-s idióta most éppen.

Én is inkább valami Eur alapú kötvényben gondolkoznék, ha már nem akarsz nagyobb kockázatot vállalni.

nov. 3. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
Euro, font alapú kötvények. Dollárral most mindenképpen várnék, hiszen 3 nap múlva itt vannak a választások…
nov. 3. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:
16%

"Van egy 20-30 milliós agglomerációs ingatlanom, amit el szeretnék adni 1 éven belül."

"Dollárral most mindenképpen várnék, hiszen 3 nap múlva itt vannak a választások…"

...

nov. 3. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Bitcoin
nov. 3. 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem még mindig az ingatlan hozza a legnagyobb hasznot. Most Debrecenben mennek fel nagyon az árak. Egy lakással nincs annyi gond mint egy házzal és ki is lehet adni.
nov. 3. 19:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem még mindig az ingatlan hozza a legnagyobb hasznot."

Ha értesz hozzá, van komolyabb tőkéd, s képes vagy nagykeráron vásárolni.

Ha ezekkel nem rendelkezel, akkor jó esetben nullára jössz ki, rosszabb esetben veszítesz rajta.

Az az átlagember, aki rendszerváltás környékén vásárolt egy átlagos budapesti ingatlant, az jó esetben mostanában épp nullán van. Rosszabb esetben még veszteségben ül.

Persze, van egy szűk réteg, akik meggazdagodtak az ingatlanból, mert dörzsöltek, a feketén keresett zsét ingatlanokba tették ma meg ülnek a milliárdjaikon.

Ismertem olyan gsm-boltost, aki 15-20 éve környékén, a gsm és az apronet fénykorában, a kettőt ötvözve, kéthavonta vett egy pesti, belvárosi lakást. Azóta meghalt rákban. A lakásait nem vitte magával...

nov. 4. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!