Kölcsönt hogyan lehet visszaszerezni? (Bővebben lent) Bármilyen tanács jól jönne (verő legények stb nem, mert nem az én stílusom) Egy elkeseredett kisbabás anyuka
Figyelt kérdés
Tanácsot, segítséget kérek! Röviden: a férjem vett fel az anyjáéknak Providentes kölcsönt. Úgy volt, hogy a férjemnek csak a nevén van a kölcsön és anyósom fizeti! Nem fizette és nekünk se mondta, hogy nem tudja fizetni házvásárlásnál derült ki hogy, a férjemet felrakták a KHR (BAR) listára (ahonnan sikerült leszedetnem, mert nem értesítettek arról minket, hogy nincs fizetve a kölcsön és úgy raktak fel). Befizettük anyósom helyett a fennálló 125000 Ft-ot. Ez volt 2009. márciusában! Azt mondta, hogy egy héten belül visszaadja a pénzt, ezért a férjem nem íratott vele papírt (szóbeli megállapodás történt) a tartozásról. (amikor felvette a kölcsönt nekik akkor még nem is ismertük egymást). Mondanom se kell 1 Ft-ot sem adott azóta vissza a pénzből, mondván, hogy neki sincs és semmilyen hajlandóságot nem mutat a pénz visszafizetésére. Közben kisbabánk született és iszonyatosan szükségünk lenne a pénzre (mikor én hívom letagattatja magát, vagy nem veszi fel a telefont a férjem is próbálta visszakérni de semmi eredmény) Ügyvédet csak a pénz visszakapása után tudnék fizetni! Ilyen helyzetben mit tudok tenni? Hogyan tudnám a pénzt visszaszerezni?2010. nov. 4. 23:13
1/7 anonim válasza:
fizetési meghagyás...de én hagynám a francba....az anyám nekem bőven ér 125ezret, a férjed meg tanuljon az esetből
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, csak ez a drága "anya" jó párszor alánk rakott már és most elégeltem meg, most is fizetünk olyan kölcsönt amit anno azért vett fel a férjem, hogy enni tudjanak az anyjáék! Azóta nem nagyon keresi az anyja, több mint 4 hónapja még egy sms-t sem küldött hogy mi van a férjemmel (a gyereket sosem látta pedig már 16 hónapos)A férjem pedig nem tud tanulni az esetből, mert közös kasszán vagyunk! Amúgy ez 1 havi fizetésünk! Kicsit elegem van már a kényszeres "jótékonykodásból"!
2010. nov. 4. 23:29
3/7 anonim válasza:
Hát igen, ez tényleg fura, hogy a férjed a saját anyjától akarja a pénzt behajtani még akkor is ha ilyen viszony.
Jogilag van rá lehetőség, de én sem foglalkoznék vele a helyetekben, úgy tekinteni rá, hogy tanulópénz volt.
4/7 A kérdező kommentje:
Én akarom a pénz visszaszerezni!Szerintem az a furcsa, hogy veszi a piát meg a cigit, minden hónapban autót tartanak fönt (nekünk nincs) {a 10 ottmaradt gyerekből (2 tanköteles) 1 dolgozik}
2010. nov. 5. 00:11
5/7 anonim válasza:
nalátod. 10 gyerek! Ne várj tőlük semmit, felejtsd el a nevüket, az arcukat és hogy valaha ismerted őket. Jogi lehetőséged úgysincs, minden másért meg sokévi börtön jár, amit a gyermeked sínylene meg.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen a férjemék összesen 12-en (tizenketten) testvérek (és nem azért hogy dicsérjem de egyedül belőle lett valaki, pedig vannak nála idősebbek és fiatalabbak is bőven van ott aki 16 évesen szült 9 hónapnyi titkolózás után van alkoholista van munkaundortól szenvedő nem is egy). Azért anyuka úján ott virítanak az aranygyűrűk...
2010. nov. 5. 00:26
7/7 anonim válasza:
Sehogy sem tudod visszaszerezni. Sajnos saját tapasztalat. Röviden a lényeg az, hogy 8 éve vettem fel az apámnak 500 e. ft hitelt. Fizette egy évig az 5 évből és detto így jártam, mint te-ti. Ihattam-ihatok rá hideg vizet! Sajnos nem minden szülő gondolkodik egyformán, hogy "inkább adok, mint elvegyek a gyerekemtől". Szerintem nem tehetsz mást, mint felejtsd el a drága mamát egy életre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!