Ezek a "trading számla" csalók mit akarnak?
A minap becsörgött egy magyar, 30-as szám. Egy nő szólt bele, tört magyarsággal, hogy valami trading számla miatt hív, hogy befektettem valami kriptóba (soha közöm nem volt kriptóhoz) és hogy le kell egyeztetni, stb.
Elküldtem a búsba, mire fenyegetőzött, hogy akkor jelenti az adóhatóságnál és majd be kell fizetni a büntetést.
Mondtam neki, hogy nyugodtan jelentse, majd befizetem, amit kell, aztán letettem.
De mire akarnak az ilyenek kimenni? A bankkártya adataimat akarták volna megszerezni vagy a netbankba belépni, letöltetni velem valami távoli kapcsolatra való programot?
"Nyilván aki nem kriptózik az jó eséllyel nem dől be, de aki igen, azt esetleg be tudják húzni"
Aki kriptózik és annyira beleássa magát a témába, az dölne be utoljára egy ilyen csalásnak.
Aki kriptózni akar, de nem ásta bele magát eléggé a témába, és bedőlne egy ilyen telefonos csalónak, na őt már az első kriptó befektetési kísérleténél nagy eséllyel át fogják verni, és tanulva az esetből, egy ilyen telefonosnak talán már azért nem dőlne be, vagy keresetlen szavakkal küldené melegebb éghajlata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!