Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Táppénz nem jár hétvégére?

Táppénz nem jár hétvégére?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy táppénzzel kapcsolatos kérdésem lenne, mert el vagyok veszve a témában kicsit. A net és a főnököm mást állítanak. Kereskedelemben dolgozok, itt nyilván nincs nekünk olyan hogy hétköznap, hétvége. 6 órás vagy, de heti 3x11 órát dolgozom. Beteg lettem és szeretnék táppénzt a hétvégére is (szombaton 11 órát keleltt volna dolgoznom), hogy meglegyen az óraszámom a hónapra. De a főnököm szerint táppénz csak hétfőtől péntekig van, a hétvége pihenőnapnak számít, szóval csak a péntekre tudok táppénzt kérni, a többit le kell dolgozni. (Mert hogy heti 2 napot biztosítani kell pihenőnapnak, amit meg is kaptam, szóval nem értem a problémát. Csak hétvége lehet pihenőnap?) Nem akar ebből engedni, nem akarok vele se összeveszni ezen, de meg fogom holnap kérdezni az orvost is, hogy ez hogy működik.

okt. 27. 10:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Betegszabadság csak munkanapra, táppénz minden naptári napra jár.
okt. 27. 10:58
 2/2 anonim ***** válasza:

De itt nem ez a kérdés.

Ha jól értem, veled a marhája a betegszabadságot akarja ledolgoztatni?

Én pl. 4 műszakban vagyok. Szombat és vasárnap is tudok "táppénzen" lenni.

Viszont, ha pl. csütörtökön pihenős vagyok, akkor arra nem fizetnek betegszabit, csak táppénzt, ha már annyi napom összegyűlt betegem.

okt. 27. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!