Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyiért éri meg kimenni...

Mennyiért éri meg kimenni külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés

okt. 25. 14:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mar több mint fél éve kérdezgeti hogy megéri-e kimenni, mert bezzeg a betanitott munkások mennyit keresnek.

Hogyhogy meg mindig itt vagy?

okt. 27. 00:14
 12/13 anonim ***** válasza:
#9 Miért is nyomorult az, aki jó jövedelemért akarna kimenni, nem pedig olyan összegért, amennyit itthonról is meg lehet keresni?
okt. 27. 08:13
 13/13 anonim ***** válasza:

A pénzhez való hozzáállásod a lényeg, azon múlik minden.

19 éves korom óta élek Ausztriában (most vagyok 34), és összességében 3 fajta magyar van.

Van aki kijön, mert életében nem látott még 800 ezer forintot egyben, az egyetlen motivációja a pénz (így neki se indulj), és semmivel nem fog jobban élni mint Magyarországon, mert en bloc hülye a pénzügyekhez és az életvitelét a 800 ezerhez igazítja, ugyanúgy nem marad pénze hónap végén. Általában ők azok akik rövid időn belül hazamennek elújságolni, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés és egyébként nem is éri meg kint lenni.

Aztán van ennek az ellentéte, ilyet is ismerek, akik fiatalon kimentek, nagyon nomád életet éltek, de sikerült nekik egy házat venni például, amihez bár kellett valamennyi hitel, de nem volt probléma a kifizetése.

Meg vannak azok (és ez az optimális), amikor valaki kimegy külföldre, tudatosítja magában hogy most egy másik országban van, ennek vannak előnyei és hátrányai is, de a mindennapjait sokkal könnyebben éli mint Magyarországon. Nem lesz itt sem háza önerőből és nem fog M5 Bmw-vel járni a munkahelyére, de biztosabb és kiszámíthatóbb a jövője.

12

Divatos mondás lett ez az "itthonról is meg lehet keresni", "ennyit Magyarországon is megkapsz" szövegek, de azért a valóság kicsit más.

Nyilván mindent lehet, én nem mondom azt, hogy nem lehet Magyarországon nettó nem tudom, 800 ezer forintot keresni (most csak írtam egy számot).

A kérdés már csak a hogyan és milyen áron.

Ha nekem tudsz mutatni egy olyan munkahelyet, ahol a nettó 1.3 milliót megkeresem heti 38.5 órában úgy, hogy az utolsó másodpercig kifizetik a túlórát ha van, én bármikor hazamegyek. Csak sajnos ilyen munkahely nincs egy szakmunkás számára.

Biztosan meg lehet keresni ezt a pénzt úgy, hogy heti 7 napból 5-öt lerobotolsz napi 12 órában, minimálbérre bejelentve, és a maradék 2 napban elmész fusizgatni szintén 8-10 órában. Akkor meg lehet keresni ezt az összeget. Ezért írtam, hogy lehetni mindent lehet, csak a milyen áron a nem mindegy dolog.

nov. 15. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!