Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha munkanélküli leszek,...

Ha munkanélküli leszek, bejelentkezek a hivatalba, max. 3 hónap után tényleg törölnek a rendszerből és volt nincs munkanélküli?

Figyelt kérdés

Haverom számolt be róla, de ezek szerint az egész munkanélküliségi adat is egy kamu....

Én régebben csak egy külföldi országban voltam munkanélküli, ott addig tartottak nyilván a hivatalban amíg nem kaptam munkát, addig kaptam lóvét is.

De a magyar adat szerintem ezek alapján valami kamu lehet, mert a munkanélküliségi ráta osztrák pl. 6 % felett van, holott ott rohadtul könnyebb munkát kapni bárhol.

Amikor anno ott dolgoztam, pár hét alatt kaptam melót, itthon meg rohadás van, a legutolsó melóm is protekcióval jött létre, mert ismert valaki valakit, aki segített bejutni a gyárba.

[link]

Itthon ez az adat is egy hatalmas kamu szerintem, ha tényleg kevesebb munkanélküli lenne mint az osztrákoknál, nem egy putri lenne a fél ország....

okt. 25. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az allaskeresesi jaradekot valoban maximum 90 napig folyositjak, de regisztralt munkanelkuli lehetsz addig, ameddig nem talalsz munkat.

A KSHnak pedig van mashonnan is informacioja arrol, hogy ki a mu kanelkuli, nem kell, hogy regisztralt munkanelkuli legyen valaki.

okt. 25. 08:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
okt. 25. 09:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor törölnek, ha nem mész be a megbeszélt időpontra vagy interjúra. Amúgy sok előnye nincs, itt Bp-en lehet kapni ingyen BKK bérletet, máshol passz.
okt. 25. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálam az álláskeresési járadék lejártakor az első kérdése az volt az ügyintézőnek, hogy törölhet-e, mivel már úgyse jár semmi se.
okt. 25. 11:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Munkanélküli segély 90napig jár, utána igényelheted az fht-t, ami 22.800ft+tb-det fizetik 1 évig. Ha nem találsz munkát ez idö alatt, akkor a tb-t az önkormányzatnál igényeld meg, ez is 1 évig jár. Kb 3 havonta kell jelentkezni a munkaügyön (nekem utoljára 2 hónap volt a kettö idöpont között). Ha kapsz kiközvetítö lapot, akkor vagy a munkáltatónál vagy a munkaügyön kell megjelenned megbeszélésen (rajta van a papíron, hogy hol), ha nem vállalod, törölhetnek a nyilvántartásból a szerzödés idötartamára.
okt. 25. 12:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Munkanélküli segély 90napig jár,"

Pontosítok: Maximum 90 napig jár. Nem mindenkinek ennyi ideig jár. Ahhoz előtte legalább 900 napnyi jogosító idő szükségeltetik. Ha nincs meg, de legalább 360 nap van, akkor 36 napig jár. Minden 10 nap jogosító idő után 1 nap ellátás jár.

okt. 26. 06:53
 7/8 anonim ***** válasza:

"Amikor anno ott dolgoztam, pár hét alatt kaptam melót, itthon meg rohadás van, a legutolsó melóm is protekcióval jött létre"

mert itt mindenki dolgozik, minden állás be van töltve...

okt. 28. 17:51
 8/8 anonim ***** válasza:

"Ha munkanélküli leszek, bejelentkezek a hivatalba, max. 3 hónap után tényleg törölnek a rendszerből"

Nem kötelező kivárni a 3 hónapot, az első héten is lehet már az új helyet keresni.

okt. 28. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!