Hogyan fizessek ÁFÁ-t, Vámot fedex/tnt csomag esetén?
2 csomagom is érkezik, az egyik-re vám-ot is kell fiezetnem, a másikra áfát. Mindkettő fedex-es.
Ami csak ÁFÁS: ez megérkezett, kaptam mellé egy cetlit a TNT-től, hogy a pénzügyi osztály küld bizonylatot, és arra a számlaszámra küldjem az áfát. (ez még nem érkezett meg)
A VÁM-os: erre kaptam egy emailt 2 csatolmánnyal, a levélben a következőt írták:
"
Ha az import áruátengedési okmányon a fizetési módnál :
„U” betut talál, - az Ön által adott vámkezelési megbízás szerint- szíveskedjen megvárni a TNT vagy a Fedex által kiállított fizetési bizonylatot, mely alapján a vám és áfa költségeket – a bizonylaton szereplo fizetési feltétel szerint - a TNT vagy a Fedex felé kell teljesíteni.
„H” betu esetén, amennyiben a vámhatározat elso oldalán a NAV fizetési kötelezettséget állapított meg, kérjük, hogy a határozatban megjelölt számlaszámokra a megfelelo összeget szíveskedjenek elutalni és a közlemény rovatban kérjük tüntesse fel:
- pénzügyi azonosítót/határozatszámot
- VPID/EORI számukat
- Adószámukat
A küldemény kézbesítésére csak a NAV államháztartási számláján történo jóváírást követoen van lehetoség.
"
Na msot az áruátengedésben U betű szerepel, de a határozatban pedig kaptam számlaszámot, illetve felszólítást hogy 10 napon belül fizessek, különben késedelmi kamatot számítanak fel. Akkor most mi van?!
Hívd fel a futárcéget és kérdezd meg őket. Nálam a DHL játszotta el pontosan ugyanezt pár éve és azzal indokolták, hogy x összeg (talán 1000 EUR áruérték) felett nekem kell utalnom közvetlenül a NAV-hoz. Holott ők végezték a vámkezelést és még a kért megbízást is elküldtem nekik, ahol nyilatkoztam, hogy ők fizetnek a NAV felé és én meg majd nekik.
Valamint tudakold meg azt is, hogy ilyenkor pontosan mi is írandó a közleménybe, amikor a NAV felé utalsz. Elvileg a határozatszámot és a határozatban szereplő EORI számot, de inkább kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!