Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szoktam portrékat rajzolni és...?

Szoktam portrékat rajzolni és...?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gyerekorom óta nagyon jól rajzolok, mostanában nagyon rákaptam a portré rajzolásra. A saját Facebook oldalamra posztoltam ki saját magam által rajzolt portrékat, színészekről, sportolókról, történelmi személyekről stb... és rengeteg üzenetet kaptam idegen emberektől, hogy szeretnék ha őket, vagy valamenyik családtagjukat lerajzolnám.

Már körülbelül 1 hónapja csinálom és már vagy 15 portrét rajzoltam amikért elkértem drabjáért 4000 forintot, amit többnyire utalással fizettek ki az emberek.

Az lenne a kérdésem, hogy most ezért nem szeretnék nyitni vállalkozást vagy ilyesmit mert most ugymond pörög a dolog de kitudja kesobb mi lesz...

Nekem ebből lehet valami bajom ezért kaphatok büntetést?

Hogyan oldjam meg a dolgot okosan?Kezpenzes fizetes nem opció mert sok ember messze lakik tőlem es ok utalassal fizetnek en pedig elpostázom a rajzot!

okt. 19. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem ebből lehet valami bajom ezért kaphatok büntetést?"

Lehet bizony.

okt. 19. 17:27
 2/5 anonim ***** válasza:
69%
Magánszemélyes adószám, és adózol a bevételed után.
okt. 19. 17:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Hány százalékot kell adozni a bevételből?
okt. 19. 18:45
 4/5 anonim ***** válasza:
mikor mennyit
okt. 19. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha belebotlanál egy NAV-os ellenőrzésbe, már buktad is az összes bevételed. Ebben biztos lehetsz.

Így ne csináld, aggályos!

Adószámot váltsál ki hozzá. A NAV képezi azt meg a végzett gazdasági tevékenységedre -> haszonszerzés céljából végzett tevékenység.

Az adózás sok mindentől függ, de az SZJA mértéke jelenleg 15 %. Nem feltétlenül a bevétel, hanem az adóköteles jövedelem után kell adót fizetni.

okt. 20. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!