Miért használnak a kereskedők 5-ösre végződő árakat?
Holott, ha továbbra is 9-esre végződő árakat használnának, akkor évente több százezer forint plusz bevételük lenne a sok 4 Ft-ból!
Pl. most sok helyen 1295 Ft (ahelyett, hogy 1299 Ft lenne!)
... vagy ez valami jogi izé?
Én még mindig sok helyen látok 9-re végződő árat és idegbajt kapok tőle!Az 5-re végződő sem sokkal kevésbé idegesítő!Azt gondolják,hogy az emberek teljesen matematikai analfabéták?Attól,hogy valamire 1000 helyett 999-van írva,még nem fogom olcsóbbnak találni.
A kereskedőnek abból lesz pluszbevétele,hogy nem fizeti vissza a már amúgy sem létező egy forintosokat a 9 re végződő árakból.Szarrágó banda!
Már bocs, de mi vagyunk a hülyék, mert többen vesznek 999 Ft-osat, mint 1000 Ft-osat. Ez tény, ezért a kereskedők ennyiért adják.
Meg ugye 2000 Ft helyett 999 Ft :)
Na... de miért használnak 5-öst? Még mindig nem értem. (pszichológiailag ugyanaz mint a 9, az hogy nincs 1 meg 2 forintos nem magyarázat, mert a számlázó kerekít aztán).
Persze tudom, veszíthetnek is, ha 3-mal osztható.
De legtöbbször nyernek. Szóval akkor jogi dolog miatt kell 5ösre végződni az áraknak??? De akkor a Cora-ba miért nem?
Ugyanaz a lényege az 5-re végződő áraknak is, pszichológiai tényező. Emberek többsége tudat alatt bedől neki, mert a 999 vagy 995 ft kevesebbnek tűnik, mint az 1000.
Idegesítő és szánalmas gyakorlat, de ez van sajnos.
Mondjuk én már többé-kevésbé immunis vagyok rá és kapásból minden árat felkerekítek vásárláskor. Egyszer jól le is lettem b@szva a zöldségesnél, hogy "nem 30 ft a tojás, csak 29" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!