Portfolio oldal tőzsdei részét használta már?
Ha tőzsdébe kezdesz portfolió oldalt felejtsd el. Nagyon rossz tanácsokat adnak,10-ből kb 2 jön be. Sajnos én is azokba tettem amiket ők ajánlottak és nagy bukó az egész. Ne higyj nekik csak magadnak.
Ezeket mondta mostanában a portfolio oldal mostanában:
-curevak-ot mondták ( azt mondták 8dollár a célár, 5 dollár volt most beesett 2,7 dollárra)
-mol-t monták: 2800ft-on hogy 3200 ig is felmehet tözsdei ugrás lesz stb. aztán lement 2600ra)
- Intel: 33 dolláron monták hogy 38 a célár nagyon jó a vétel azt ajánják. vegyétek az intel részvényt mert alul értékelt. Most beesett 20dollárra.
-Okta-t is monták hogy azt ajánlják az is lejebb van
-Micront. az 135 dolláron írták hogy még feljebb mehet. most 90 dollár sincs.
Nagyon rossz tőzsdei javaslatokat adnak én már vissza is mondtam az előfizetésem.
10-ből talán 1-2 ami bejön nekik. Nagy bukó és rossz tanácsok amit adnak.
Semmiféleképpen nem ajánlom hogy abba tedd a pénzed amit a portfolió oldal mond vagy ajánl vagy hogy előfizess rá,hogy hozzáférj a tőzsdei tippjeikhez. Hülyeségeket írnak!
Ha tőzsdével akarsz foglalkozni, akkor felejtsd el, hogy mások "tuti" tippjeire hagyatkozol és tanuld meg a folyamatok, összefüggések önálló értelmezését, mert a megfelelő tudás nélkül mások elemzéseit képtelen vagy a helyén kezelni.
Ahogy a mondás tartja, ha valakinek halat adsz, akkor egyszer adsz neki enni, ha hálót adsz neki, akkor egy életre gondoskodsz az élelmezéséről.
Egyébként sok bróker cégnél (pl. Interactive Brokers, ahol magyar adókedvezményt biztosító TBSZ számla lehetőség is van) tudsz ingyen demó számlát nyitni, amivel kockázat nélkül ki tudod próbálni a kereskedési tippeket, ötleteidet. Így látni fogod, hogy mi mennyire válik be neked, anélkül, hogy akár egy fillér valódi pénzt is kockáztatnál.
Főleg, ha nem értesz hozzá, vagy nem akarsz megpróbálni okosabb lenni a piacnál, akkor érdemesebb egyéni részvények helyett komplett szektorokat, piacokat lefedő index alapok ETF-jeibe fektetni, mint pl. az S&P500, All World és társaik. Ezek árfolyama automatikusan leköveti az adott szektor cégeinek átlagolt értékét és stabilabban hoz nyereséget, mintha egy-egy részvénnyel próbálnál ügyeskedni, anélkül, hogy tudnád, hogy mit csinálsz.
Ha okosabb akarsz lenni a piacnál, akkor előbb szerezd meg a tudást, ami képessé tesz rá, hogy okosabb lehess és ne ismeretlenek tippjei alapján reménykedve próbáld összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!