Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hagyhatom minden vagyonom egy...

Hagyhatom minden vagyonom egy vagy több szervezetre?

Figyelt kérdés

Mivel nincs gyerekem és nem is lesz,nincs örökösöm,így gondolkodtam hogy mi lenne a helyes sorsa az ingatlanjaimnak,ingóságaimnak,pénzemnek,vagyonomnak.Van egy házam,egy zártkertem kis nyaralóval-gyümölcsössel,autóm,motorom,és bizonyos összegű félretett pénzem..jelenleg.

Viszont apám is él még,neki még több mindene van,amit majd én öröklök,és persze az ingatlanokat-ingóságokat majd eladom,tehát még az is hozzácsatolódik az utánam maradó dolgokhoz,egyébként apámon kívül nincs közvetlen rokonom,csak unokatestvéreim,de senkire nem szeretnék hagyni semmit.

A tervem pedig az hogy macskamentő alapítványokra hagynám az utánam maradó dolgokat,ha lehetséges több alapítványra,egyikre a házat,másikra mondjuk az autót,a többire pedig pénzt hagynék.Lehetséges ez?Nem lesz nekik bonyolult mondjuk eladni,pénzzé tenni a házat,vagy az autót?Gondolok itt átíratásra,egyéb költségekre,nem szeretném hogy kínlódniuk kelljen,vagy pénzbe kerüljön nekik,az lenne a legjobb ha az értéküket kapnák meg,de gondolom azt nem egyszerű kivitelezni.

okt. 14. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet több különböző alapítványra örökíteni
okt. 14. 17:05
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mér ne hagyhatnád...?
okt. 14. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!