Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van az 1000 forintos bélyegnél...

Van az 1000 forintos bélyegnél többe kerülő bélyeg? Mondjuk 2000 vagy 5000 forintos, postázásra, kis csomaghoz, levélhez.

Figyelt kérdés

#postázásra való bélyegek #borítékra bélyeg #kis csomagra bélyeg #ezer forintos bélyeg #2000 forintos bélyeg #5000 ezer forintos bélyeg
okt. 6. 02:15
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Biztos, hogy vannak, legalábbis amikor én postán dolgoztam, rémlik ilyesmi, de ez inkább gyűjteményekbe valók voltak. Bélyegre azért nincs szükség, mert a postai ügyintéző a megfelelő címletű cetlit kinyomtatja, ráragasztja.
okt. 6. 05:39
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Több bélyeget is fel lehet ragasztani egy küldeményre, bár tök felesleges, ha a postai alkalmazott egyszerűen kifizetteti veled és nyomtat egy a csomagkísérőre vagy a borítékra.
okt. 6. 07:37
 3/9 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok... 2-es, Erről jut eszembe, hogy egyszer mekkora röhögőgörcs kapott el, amikor postai ügyintézőként egy visszatérő ügyfél, aki nem mellesleg egy háttérbe vagy teljesen visszavonult fideszes politikus volt, aki köztudottan hatalmas összegeket sikkasztott a posta zárásának utolsó pillanataiban jött be, és adott fel egy halom levelet. De nem volt az neki jó, hogy mi ráragasszuk a vignettát, hogy egy pillanat alatt végezzünk, hanem úgy minden levelet le kellett mérnünk, megmondani, hogy hány forint a postaköltség, és akkor fogta a korábban megvásárolt bélyegeit, és azt ragasztotta fel a nyelvével. :D De ne ilyen százforintosokra gondolj, hanem képes volt a legapróbb címletekkel szarakodni, és széttapétázni az egész borítékot még a hátulján is, természetesen nagyon ügyelt arra, nehogy egy akár egy forintnyi túlfizetés is legyen bármelyik borítékon. :D

Rüheltük rendesen, mert tényleg a zárás előtti utolsó pillanatban, vagy a zárás pillanatában jött, és vagy tíz percig képes volt szarakodni, amikor nekünk gyorsan el kellett volna számolnunk.

okt. 6. 08:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Itt vannak mindenféle drágább bélyegek:

[link]

okt. 6. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 a kérdező 1000 forintnál nagyobb címletű bélyeg után érdeklődött. A ritkaságok általában alacsonyabb címletűek, de egyéb ok miatt drágábbak, pl. mert keveset állítottak ki belőle, vagy mert régi, és vélhetően kevés a fennmaradt példány. Ne keverd a kettőt!
okt. 6. 12:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Azért mindenki jobban örül egy színes bélyegekkel jövő levélnek, csomagnak, mint egy ráragasztott árcédulásnak. Ráadásul az ár összege kiabál, ami nem szép.

Ha meg színes bélyeg van a levélen, akkor lehet virág is, vagy állat, vagy mozdony, olyat tehet rá az ember, amiről tudja, hogy szívesen nézi, aki kapja.

okt. 6. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Na de kombinálhatod a kettőt.

Hogy felteszel valami szép bélyeget, akár csak öt forint értékben, és mellé meg kérsz kiegészítőnek vignettát. Igen, rajta lesz az ár, de lesz rajta egy-két szép kép is.

Amúgy ha nagyon szépet akarsz, akkor vannak bélyegblokkok is, általában lehet kapni a postán. Volt hogy igazán szépeket árultam, pl. csillogó aranyszín is volt benne, ami nyomtatástechnikailag különlegesség. Azt hiszem, Mátyás királlyal volt kapcsolatos, de időnként van más is. Persze ehhez előfordulhat, hogy fel kell állniuk, mert talán már egyre ritkábban árulnak bélyeget,

Ja, egy másik különlegesség, amit árultam, és bespájzoltam, az Antall Józsefes bélyegblokk, ami ha jól rémlik, eleinte 119 Ft volt, de valamiért visszahívták, és a címletet áthúzták, nyomdailag, és egy százassal drágább lett. Vagy másik különleges bélyegblokk a budapesti kísérleti atomreaktoros bélyegblokk, volt, aminek a színe hő hatására megváltozott.

okt. 6. 14:48
 8/9 A kérdező kommentje:

7.

Igen, nekem is van a Seusosból, meg még néhány madaras.

Csak azok túl nagyok egy levélre vagy kis csomagra.

Attól tartok, hogy a postán problémás lenne külön kérni a bélyegzőset, de megpróbálom úgy is.

okt. 6. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Értékcikkárushoz kell menni, azt kell kiválasztani a sorszámos gépen.
okt. 6. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!