Hogy tudom megváltoztatni a levelezési címemet, ahová a NAV küldi a postai üzeneteket?
A lakcímemet hivatalosan nem akarom megváltoztatni, csak azt nem akarom, hogy oda menjenek a levelek, mert jelenleg nem ott lakom.
Ügyfélkapun egyszerűen nem találok ilyen opciót...
Mint írtam, nem akarok új lakcímkártyát.
Csak annyit akarok, hogy ne a régi címemre írogassanak nekem, mert nem tudok odamenni mindig kivenni a postaládából a háromhetes ázott leveleket.
És emiatt pontoztal le? Hát kösz.
Ugyanaz lesz a lakcim kártyád, ugyanaz marad a címed, csak a leveleid mennek arra a címre ahova akarod. Pl.
Debrecenben van az állandód, de Pesten akarod megkapni őket, így oda lesz a tart. Helyed írva.
Más lehetőség nincs. Nyugodtan pontozd le ezt is.
Nem pontoztam semelyik választ sehogyan, csak megírtam, hogy én nem akarom megváltoztatni a személyi doksijaimat.
Köszi amúgy a választ...
Ennek a nyomtatványnak a kitöltésével tudsz levelezési címet rögzíteni a NAV-hoz.
A benyújtott nyomtatvány által rögzítik a nyilvántartásukban a levelezési címed, és minden automata iratot oda fognak postázni, amíg nem törölteted a rendszerükből.
"aztán ha megvan a lakcim kártya, bebattyogsz a navhoz, és megvaltoztatod a levelezési címet.2
NAV-hoz ilyenért nem kell bebattyogni, ugyanis az országos nyilvántartásokból szerzik az adatokat, tehát hivatalból tudni fognak a változásokról.
"6, tapasztalat, hogy nem alkalmazza a nav."
Valóban van benne valami. A NAV-nál rengeteg féle ügyet intéznek. A postázásnál bizony sokszor nem nézik azt, hogy az ügyfélnek van rögzített bejelentett levelezési címe a NAV-nál.
Ez akkor jelent valóban problémát, ha jogi vita alakul ki a két fél között, vagy az ügyfél panaszt tesz (pld. hátrány érte valamiért emiatt). Ilyenkor bizony a NAV jár pórul, mert neki oda kellett volna postáznia az iratokat.
De a legtöbb ügyintéző megnézi a rendszerben, hogy van-e bejelentve az ügyfél részéről levelezési cím.
Valójában az lenne a megoldás, ha az informatikai rendszer jelzést adna róla az ügyintézőnek, hogy ne automatikusan postázzon. De a NAV itt még nem tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!