Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valakinek csak 30 év...

Ha valakinek csak 30 év munkaviszonya van 65 évesen, nagyon kevés lesz a nyugdíja ?

Figyelt kérdés

#Ha 30 év munkaviszonya van valakinek 65 évesen mennyi lesz a nyugdíja, nagyon kevés ?
szept. 21. 00:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%

Attól is függ, hogy az első munkahelyedtől az utolsóig mennyi volt a jövedelmed ( fizetés, túlórák, másodállás, jutalmak, rendkívüli juttatások, stb.).

Beleszámít a főiskola, egyetem, a diákmunka is.

Csodálkoztam, hogy nekem kimutatták, hogy dolgoztam nyomdában. Mondtam, tévedés, én mindig a szakmában dolgoztam, ráadásul akkor 13 éves voltam. Kiderült, hogy 7. után, nyáron dolgoztam ott, diákként.

Mindent tudnak azokról a kereseteidről, ahol be voltál jelentve.

Szedjél össze minden papírt. A Nyugdíjintézet mindent kiszámol, gépben van minden adatod.

szept. 21. 03:52
 2/15 anonim ***** válasza:
26%
A húgom 40 év után, pedagógusként ment nyugdíjba, 4 éve, kb. 270 körül van a nyugdíja.
szept. 21. 03:54
 3/15 anonim ***** válasza:
20%
A szolgálati idő függvényében van egy szorzó…
szept. 21. 05:09
 4/15 anonim ***** válasza:
26%

A nyugdíj összegét két tényező befolyásolja:

1./ Az 1988. január 01-jétől a nyugdíjazásig elért járulékalapot képező jövedelem nagysága

2./ A megszerzett szolgálati idő

Logikusan minél nagyobb/minél több, annál magasabb összegű lesz a nyugellátás.

Ebből kifolyólag nem lehetetlen, hogy több szolgálati idővel jóval kevesebb nyugdíjat kapjon valaki az alacsony bérezése miatt, mint az, aki 10 évvel kevesebb szolgálati idővel rendelkezik, de brutál magas volt arra az időre a bére.

szept. 21. 05:54
 5/15 A kérdező kommentje:
Nekem van olyan ismerősöm akinek 40 éves munkaviszonya volt, elment a 40 évvel nők 40 éve, nyugdíjba és csak 60 000 ft lett a nyugdíja. Panaszt tett újra számoltatta de csak annyi lett. hiába fellebbezett. A fizetése nagyon kevés volt. 8 órába dolgozott pedig. Nekem jó volt a fizetésem de csak 30 évem van. Szerettem volna többet dolgozni de le betegedtem , sajnos még a házi munka is nehezen megy. Ráadásul a gyógyszerem 30 000 ft. Ha valakinek csak 30 év munkaviszonya van és meg írja , hogy mennyi nyugdíja van , nagyon megköszönném. Mert ideges vagyok bele , hogy nagyon kevés lesz a nyugdíjam. Előre is köszönöm ha válaszolnak .
szept. 21. 10:07
 6/15 anonim ***** válasza:
26%

[link]

Számold ki magad.

Hiába írom be, hogy nekem pl.600ezer valaki más meg be fogja írni, hogy neki csak 260, nem igazán leszel előrébb ezekkel az infókkal, mert neked meg lehet megint más összeg lesz.

szept. 21. 11:12
 7/15 anonim ***** válasza:
26%

Ha valakinek van 40 év munkaviszonya, kb. az 1980-as években kezdett dolgozni. A rendszerváltás után jöttek a minimálbéres jövedelmek. Még azzal együtt sem hiszem el, hogy valaki teljes munkaidő (napi 8 óra) esetén 60 ezer forintos nyugdíjat kap. A tb. törvényt ismerve, ez lehetetlen. Ott valami másnak is lennie kellett. Talán sokat volt (8 év?) gyermekgondozás miatt GYED-en, vagy GYES-en. De még ebben az esetben is elképzelhetetlen.

Vagy nem teljes munkaidőben dolgozott. Akkor viszont hogyan lett meg a 40 év szolgálati ideje.

Nyugellátás összegének kiszámítását segítette a nyugdíjfolyósító honlapján található kalkulátor. Látom, már azt is eltüntették onnan. Az forintra pontosan megadta a várható nyugellátás összegét az aktuális adatok pontos betöltése után.

szept. 21. 14:46
 8/15 anonim ***** válasza:
26%

Megtaláltam. Elrakták más helyre. :)

[link]

szept. 21. 14:47
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

A legkisebb probléma, hogy mennyi lesz az ember nyugdíja.

Fontosabb kérdés, hogy mekkora az a megtakarítás, amit a tőzsdén és más befektetésekben fialtat, s azoknak mennyi a hozama havi szintre lebontva.

Ha ebben jó vagy, akkor az állami nyugdíjat szinte el is lehet felejteni, hisz szükségtelen.

szept. 21. 16:08
 10/15 anonim ***** válasza:
19%
9, ez reálisan szerinted az emberek hány százalékát érinti?
szept. 21. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!