Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy szerezzek, csináljak 30...

Hogy szerezzek, csináljak 30 ezer körüli összeget?

Figyelt kérdés

Németországból jöttem haza. A német AOK (kinti TB) nem igazol vissza hogy meg van szüntetve ezért itthon nem kapok TB számot, vagyis nem ujítják meg. Ez odáig fajult, hogy lassan feléltem a félretett pénzem, és most jelenleg 4000 ft-om van. Hitegetnek hogy már nem sok van az igazolsáig, végülis hiszek is nekik, hiszen ez már hónapok óta húzódik.

Viszont a számláimra szükségem lenne 30 ezer ft-ra. Feketén eljárok dolgozni ami nagyon kevés, ép élelemre elég.

Szóval

Hogyan csináljak 30 ezer ft-ot? Eladni már nem nagyon tudok mit. Ennél jobban nem tudom összehuzni magam, kenyér, farhát, gyakorlatilag erre költök.

Munkaviszonyt nem tudok létesíteni, akitől kértem nehéz helyzetben van (valóban) vagy nagy kiadásokon van túl. Lényeg hogy érthető hogy nincs nekik.

Hitel kizárt ha nincs munkaviszony, hozzátartozoim nincsenek. Egyedül élek.

Kinek van ötlete egy átmeneti probléma megoldásában? A TB után ha nem is kapok munkát munkanélküli azonnal jár nem is kevés ráadásul. De az majd csak ha TB-m lesz. Addig mit tehetek?

szept. 11. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
El kell nyerni a közbeszerzést tiborc elől, és csengenek is a milliárdok.
szept. 11. 17:48
 2/7 BeefEater ***** válasza:
56%
Ezt nem értem. Az oké, hogy bénáznak a hatóságok, de attól függetlenül miért nem tudsz munkát vállalni?
szept. 11. 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
cool story bro
szept. 11. 19:11
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Jó trükk...nek hiszed,de elég ócska.
szept. 11. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Miért nem a német munkanélküli ellátást kéred? 🤔
szept. 12. 09:24
 6/7 A kérdező kommentje:

1-es: Nagy like

2-es: A taj meg lett szüntetve amíg kint dolgoztam. Most a németeknek vissza kell igazolni hogy mettől meddig voltam kint biztosítva. Ez ami késik. Amíg nem igazolják vissza a magyar nem ad TB számot

3,4-es: Bár igazad lenne. a story realis sajnos. Volt egy másik kollégám aki hazajött neki is 6 hónap volt.

5-s: Szerettem volna, de ha nem beszéled a németet elküldenek a piccsbe. Ráadásul ugy zajlik, hogy Te amikor megkaptad a felmondást azonnal jelezned kell a munkaügyinek, attol független hogy a felmondási időtt még dolgozog. Plusz másnap jelentkezned kell ahogy szabaddá válsz. Én ezt nem tettem meg, mert pont itthon voltam a tuloráim csusztatva, így kb egy honapra rá jelentkeztem ott. Elküldtek a francba.

szept. 12. 09:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Munkával.
szept. 13. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!