Mi történik, ha start értékpapírszámlát nyitok, és nem fizetek be rá pénzt hónapokig?
Figyelt kérdés
Kb egy féléve az életkezdési támogatásomat átvezettük start értékpapírszámlára,de nem fizettünk be rá pénzt, mert olyan üzenetet kaptunk vissza hogy nem sikerült online megnyitni. Most hogy elmúltam 18, ki a akartuk szedni a pénzt, de olyan választ kaptunk, hogy start számlán van. Szóval ugy néz ki mégis sikerült. A kérdés az lenne hogy attól hogy nem fizettünk be rá pénzt még midnig érvényes és rajta van ami alapból ott volt? Érdemes még most elkezdenem befizetni rá? Mert 3 évig még nem vehetem ki.szept. 5. 18:14
1/1 anonim válasza:
Ha már betöltötted a 18-at akkor (szerintem) már nem vehetsz több ilyen kötvényt. A 3 évet, amit írsz, nem tudom honnan jött, de szerintem valamit félreértettél. Egyébként megkapod a 42e Ft-ot a kamataival együtt. A kamatokat persze csak onnantól számold, amikor átkerült az életkezdési támogatás a startszámlára, mert csak onnantól van babakötvényben a pénzed. Addig csak egy folyószámlán vezették a támogatás összegét. Amikor megnyitod a startszámlát, azzal gyakorlatilag nyitsz egy értékpapírszámlát, amin tarthatod a megvásárolt babakötvényeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!