Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mióta lett olyan durva az...

Mióta lett olyan durva az ebay, hogy útlevél/vezetői engedély nélkül nem adhatsz el egy zoknit sem?

Figyelt kérdés

Csak úgy lehet eladni bármit, ha a fentiek közül valamelyikkel rendelkezel.

Nekem jogsim nincs, mert nem kell, útlevél sem kell, mert Európai Unión belül személyigazolványt használunk.

Felmerül a kérdès, hogy ezeknek miért nem jó a személyigazolvány?

Aki mondjuk csóró, mert nincs pénze kocsit fenntartani vagy Ausztráliàba utazgatni, de eladna két könyvet, használt holmikat, stb, annak nincs joga eladni? Pont erről szólna a piactér.

Mert aki meg pénzes, az meg nem szorul ebay-en való eladásokra… érthetetlen ez a hülye logika…

Kb 2005 körül rendszeresen adtam el ebay-en, problèma nélkül. Most újra regisztráltam és láttam, hogy mi van.

Mióta lett ilyen?

aug. 27. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jó a személyi.
aug. 28. 01:50
 2/7 A kérdező kommentje:

beszéltem az ügyfélszogálatukkal ma és határozottan csak útlevéllel vagy jogosítvánnyal lehet eladni az ebay-en, úgyhogy nem jó.

válaszuk:

Thank you for contacting eBay Customer Service.

I acknowledge that you have successfully sold a new product, shipped the item, and provided the tracking number. I understand you have been requested to submit either a passport or a driver's license for verification purposes, but you do not possess these documents. It is noted that within the EU, a Personal Identification Card is sufficient for identification and is commonly accepted. Furthermore, you do not have a driver's license and do not require one. You would like to know the alternative methods to complete the verification process without the specified documents. Please be assured that I will address your inquiry promptly.

Please, know that, according to the regulatory requirements and our policy, all sellers who sell on eBay should comply with our International Trade policy; therefore, we specifically need a Driving License or Passport number to complete the verification as we specifically consider these two documents are they are recognized internationally.

Hence, in this case I would request you to apply for Passport/Driving License and once you receive the documents, you can submit the respective number via Banner to complete the verification process. Meanwhile, I would recommend you not to sell any items outside European Union, as the payments for such transactions will not be processed until the verification is completed.

I can understand this policy might be confusing at first, however, please try to familiarize yourself with the rules and policies. This is automated by design and common to all sellers.

I trust the above mentioned information will help you clarify the situation. I appreciate you taking your time to contact us today, thank you for choosing eBay. Have a wonderful day.

Warm Regards,

Subrata D.,

eBay Customer Service

aug. 28. 01:54
 3/7 A kérdező kommentje:
csak ezt a kettőt fogadják el hitelesnek.
aug. 28. 01:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

És elmondtad, hogy neked nincsen, mert ezek nem kötelező dolgok az országodban?

Nem vezetsz autót és nem utazol vízumköteles országokba.

Itt a személyit lehet útlevélnek használni, mert EU-tagállamban élsz.

(Egyébként nincs régről útleveled?)

aug. 28. 02:13
 5/7 A kérdező kommentje:
persze, hogy elmondtam, erre jött ez a válasz. Nyilván azzal kezdtem. Gondolom nem tudsz angolul vagy nem olvastad el, mert le van írva, hogy én mit mondtam pontosan….Mindegy.
aug. 28. 05:45
 6/7 A kérdező kommentje:
van útlevelem csak 2014-ben lejárt.
aug. 28. 05:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Az szerintem nem baj.

Próbáld azt megadni!

Egyébként ha jobban érdekel, akkor felhívhatod a rendőrséget, hogy a nemzetközi jog megengedi-e ezt ennek a cégnek.

Egyáltalán nem biztos, hogy törvényes ez a szabályzatuk.

aug. 28. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!