Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A GLS visszaküldi a pénzemet?

A GLS visszaküldi a pénzemet?

Figyelt kérdés
Rendeltem valamit és ma reggel szállították ki. Kártyával fizettem a futárnál viszont először sikertelen volt, aztán megint hozzáérintettem a kártyát és megint beírtam a kódomat ez sikeres volt. Na de jött értesítő, hogy 2-szer vette le pénzt.. már felhívtam vissza a futárt, a bankot, a gls-t, írtam emailt is.. Mit tegyek?

aug. 26. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Zárolva lett az összeg, de a GLS csak az egyiket fogja elkönyvelni, a másikat vissza fogja utasítani.

A bankodtól függően 2-3 munkanapon belül feloldják a zárolást

aug. 26. 11:33
 2/4 A kérdező kommentje:
De azt mondta a futár, hogy csak az utolsó rendelést tudja zárolni, mert adott át még egy rendelést..
aug. 26. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a GLS zárolja a pénzt, hanem maga a bank. Ha belépsz a net/mobil bankodba, akkor jelenleg a "zárolt összegek" alatt fogod találni a tranzakciót, a bank még nem könyvelte el.
aug. 26. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A bankkártyás fizetés két lépcsős, az egyik a fedezet ellenőrzés, a második a terhelés. Ha a kettő között valami gigszer van, a zárolás megtörténik, de a terhelés nem. Ilyenkor a bank a zárolást 14-30 nap múlva magától feloldja (ez bankfüggő), vagy ha a terminál küld jelet, hogy baj volt, akkor akár azonnal is feloldódhatott, de ez a művelet az SMS-t nem tudja visszavonni, az a zároláskor, azaz az első lépésnél kimegy.
aug. 26. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!