Lehet egy patikát külföldről online vezetni?
#2 Persze, hogy nem találtál, mert sajnos rosszat linkeltem, bocsánat.
Lehetni lehet, csak elég körülményes, és függ a cégformától is. A felelősségi köröket is lehet delegálni, személyi joggal rendelkező gyógyszerésznek. Bár konkrétan nincs ebben sem leírva, hogy valaki lehet-e külföldön, viszont ebból nem nehéz kikövetkeztetni azt, hogy mivel egy gyógyszertár is gazdasági társaság, így nem az összes tulajdonosnak kell jelen lennie, hanem egy személyi joggal rendelkező gyógyszerésznek. A többi tulajdonostárs pedig élhet akár külföldön is, a tv szempontjából irreleváns. Én legalábbis ennyit tudtam kikövetkeztetni belőle, esetleg egy cégjoggal foglalkozó ügyvéd mondhat okosabbat, hogy mit és hogyan lehet.
Technikailag lehet.
Te mint patikatulajdonos, mint tulajdonos alkalmazol egy gyógyszerészt, a felelősségi köröket elosztod a munkaszerződésbe. A tulajdonos felel a rendelésért, könyvelésért, általános cégvezetésért, szerződésekért stb. Ezt lehet online csinálni. Az alkalmazott gyógyszerész meg felel a napi dolgokért (mint pl nyitás, kiszolgálás, további alkalmazottak managelése), bár nyilván továbbra is jogilag a tulajdonos felel mindenért.
Itt a kulcs, hogy találjon az ember egy olyan valakit, akire ezt rá meri bízni, és megbízik benne, hogy ez az alkalmazott nem csinál neki több milliós bírságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!