Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet egy patikát külföldről...

Lehet egy patikát külföldről online vezetni?

Figyelt kérdés
Tegnap szembesültem az esettel. Létezik olyan hogy egy patikák valaki külföldről vezet. Ki lesz a felelős ha ellenőrzés jön, hiány van vagy felvételi elbeszélgetést kell vezetni?

aug. 24. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
aug. 24. 23:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem találtam megfelelő választ a jogszabályi hivatkozásban :(
aug. 25. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Felvételi elbeszélgetést online formában is le lehet már bonyolítani. Ha hiány elszámolásához annyit, ha felmerülne,akkor azt a munkaszerződésbe érdemes kikötni, vagy beleírni. Nyilván az ott dolgozóké a felelősség akik dolgoznak. Ezeket a szabályokat előre le kell fektetni. Ellenőrzés alatt mit értesz: helyszíni Nav ellenőrzés (számla adása kötelező) - dolgozóé, adózással vagy könyveléssel kapcsolatos ellenőrzés (cégvezető és vagy a könyvelő). Ez egy üzlettel rendelkező patika, nekem a kérdésből ez jön le, mivel alkalmazottakról is szó van. Itt még szóba jöhetnek különböző engedélyek is, amikkel rendelkezni kell. Ezeknek is célszerű utána járni. Lényeg hogy a felelősségi köröket tisztázni kell minden esetben.
aug. 25. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:

#2 Persze, hogy nem találtál, mert sajnos rosszat linkeltem, bocsánat.

[link]

Lehetni lehet, csak elég körülményes, és függ a cégformától is. A felelősségi köröket is lehet delegálni, személyi joggal rendelkező gyógyszerésznek. Bár konkrétan nincs ebben sem leírva, hogy valaki lehet-e külföldön, viszont ebból nem nehéz kikövetkeztetni azt, hogy mivel egy gyógyszertár is gazdasági társaság, így nem az összes tulajdonosnak kell jelen lennie, hanem egy személyi joggal rendelkező gyógyszerésznek. A többi tulajdonostárs pedig élhet akár külföldön is, a tv szempontjából irreleváns. Én legalábbis ennyit tudtam kikövetkeztetni belőle, esetleg egy cégjoggal foglalkozó ügyvéd mondhat okosabbat, hogy mit és hogyan lehet.

aug. 25. 12:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Technikailag lehet.

Te mint patikatulajdonos, mint tulajdonos alkalmazol egy gyógyszerészt, a felelősségi köröket elosztod a munkaszerződésbe. A tulajdonos felel a rendelésért, könyvelésért, általános cégvezetésért, szerződésekért stb. Ezt lehet online csinálni. Az alkalmazott gyógyszerész meg felel a napi dolgokért (mint pl nyitás, kiszolgálás, további alkalmazottak managelése), bár nyilván továbbra is jogilag a tulajdonos felel mindenért.

Itt a kulcs, hogy találjon az ember egy olyan valakit, akire ezt rá meri bízni, és megbízik benne, hogy ez az alkalmazott nem csinál neki több milliós bírságokat.

aug. 25. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!