Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektetnél X összeget, ha...

Mibe fektetnél X összeget, ha évi 10% körüli nyereséget akarnál elérni?

Figyelt kérdés

Tehát nem a legrizikósabb, és nem is a legbiztosabb befektetési ötlet a kérdés.

Ingatlanba nem tenném, mert az kb. 3-4%-ot hoz, és nem is értek hozzá. Ennél kicsit többet adnak az állampapírok, de 10-et nem fognak.

Nexo adhat akár 16%-ot is, de elég rizikósnak találom. Viszont lehet mégis csak jó biznisz lenne, mert 5 év alatt megtermeli a teljes tőkét profitként, kérdés hogy nem dől-e be, mint pl. a celsius.

Mit gondolsz a kérdésről?

2024. aug. 10. 00:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19%

10: Valami nem stimmel.

Bő 1,5 éve vettem, kb. 22-28%-os nyereségnél vagyok.

(árfolyamingadozástól függően).

Ez olyan évi 14-18%-ra fog kijönni.

Tisztán.

Én FORINT-ban vettem, és az eladási ár is forint lesz.

aug. 12. 16:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha tavaly vettél, akkor az egy jó időzítés volt (egyébként valójában csak véletlenül belenyúltál, s bejött; ugyanennyi erővel eshetett is volna).

Az arany árfolyamát USA-dollárban mérik, nem forintban.

Ha te forintban számolod és veszed, akkor a dollárkockázatod duplázhatja is, de akár nullázhatja is a profitodat.

Jó az arany, de nem befektetésre, hanem kereskedésre. Rövid távon vétel-eladás (akár napon belül, akár rövid swing; hírek idején skalp).

A trendeket, a támasz-ellenállásokat figyelve lehet jól profitálni belőle, akár a havi 10% is kihozható, mint azt egy korábbi hozzászóló említette, de csak akkor, ha az ember tudja, hogy mit csinál.

aug. 12. 16:59
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
12: Igen, ezeket tudom (hallomásból), de én csak NEMES egyszerűséggel megvettem fizikailag.:)
aug. 12. 17:03
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
7.9%az koruli mar, allampapir
aug. 13. 23:06
 15/18 anonim ***** válasza:
40%
Az 5-ös adta a leghasznosabb választ, és 23%-osra van minősítve a válasza... -.-
aug. 18. 17:55
 16/18 anonim ***** válasza:
15%
Egy 20 százalékát azért bevonnám ETF-ekkel shortolgatásba, kimondottan a kőkemény beszakadásokra vadászgatva.
aug. 19. 06:11
 17/18 anonim válasza:
6-7 napra tudok tuti 10% egy eszközzel🤯
aug. 25. 02:55
 18/18 anonim ***** válasza:
58%
Ha veszel a használt piacon valamit, amihez jobban konyítasz, és olyan esetleges hibái vannak, amivel tudsz mit kezdeni, és ezt tudod időhatékonyan csinálni, akkor tranzakciónként 10% fölött leszel kvázi adómentesen, mivel csak lakossági adok-veszek megy. Nyilván van összeghatár rá, meg van a másik oldalon a mágikus készpénz ugye. Még ha nem lennék az az alkat, aki szereti ezt a fajta gyarapodást is látni a pénzén, akkor se vetném el teljesen szerintem. Természetesen Buffet meglátása itt is él: ne veszíts pénzt! :D Ugye különösen fájó, ha tényleg a semmiért, tehát még csak nem is az ember saját idióta impulzusköltekezései miatt lesz kurtább a tőke súlyos százalékokkal.
aug. 25. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!