Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átírathatom az én nevemre a...

Átírathatom az én nevemre a házat ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van Édesapámnak egy szerződése, ő már meghalt, viszont a szerződésben említett dolgok teljesültek, ki lett fizetve minden, a házat 1 800 000ft-ért vettük, és Édesanyám fizetgette havonta, ugyanakkor túl fizetésünk is lett, 2 300 000ft körül lett fizetve, Anya nem figyelte, és csak fizette minden hónapban. Mindenről van papír, mikor mennyi lett fizetve. Meg van a szerződés is. A Kérdésem konkrétan az hogy ezt én így elintézhetem-e? Létezik-e olyan hogy én ezt “öröklöm”?Elvégre már át kellett volna íratni, az oka hogy ez nem lett átíratva egyébként az volt hogy jelzálog hitel volt a házon, amit megint csak nem értek ugyanis, feltételezésem szerint nem is lehetett volna így eladni a házat. Ha bárki tud ebben valami hasznos dolgot írni, kérem tegye meg, köszönöm szépen!
2024. aug. 3. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Apukád részletre vette az ingatlant?

Most kinek a tulajdonában van az ingatlan?

Milyen szerződés van erről?

A hagyatékin volt erről szó?

2024. aug. 3. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kerdezz meg egy ugyvedet.

Mert ezt egy hetkoznapi ember nem erti, ugy ahogy te sajat magad sem!

2024. aug. 3. 15:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez így nagyon bonyolult, és fontos információk hiányoznak belőle.

Minden ingatlan eladható jelzálogjoggal és végrehajtás joggal is. Csak az nem, amelyikre elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve. De még ez is értékesíthető, kizárólag végrehajtási eljárás keretén belül árverezve.

2024. aug. 3. 17:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A hagyatéki tárgyaláson mi volt?

A tulajdoni lapon van bármifelé zálogjog bejegyezve?

Érdemes lenne egy ügyvéddel beszélni, mert így tényleg sok a kérdőjel

2024. aug. 4. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!